Informare de ultimă oră de la ANM! Romania este afectată de un ciclon mediteranean! Diverse județe sunt sub avertizare cod galben.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă meteo privind un ciclon mediteranean care afectează mai multe zone din România și a avertizat că mai multe județe se află sub cod galben. Sunt prevăzute ploi abundente și vânt puternic în anumite regiuni.

Conform ANM, atenționarea meteorologică de cod galben este valabilă până în această seară, la ora 18:00 pentru zona Dobrogei și sud-estul Munteniei. Aceasta este valabilă pentru o perioadă între 18 aprilie ora 22:00 și 19 aprilie ora 18:00, iar cantitatea totală de precipitații acumulate poate fi de 2 și 5-30l/m², izolat peste 40l/m². Până joi, la ora 20:00, zona de centru, sud și est a țării va fi afectată de cantități de apă de 10-15l/m², cu precădere în zonele de deal și munte.

Vom asista la intensificări ale vântului în partea de est și sud-est a țării, dar și în zona montană înaltă, cu viteze de 45-55km/h. Temperaturile vor varia între 12 și 21 de grade Celsius, în timp ce la sfârșitul săptămânii vor fi maxime care să se situeze chiar în jurul valorii de 18 grade și minime pozitive de 7-8 grade Celsius.

Aceste condiții meteorologice pot afecta transportul și călătoriile în interiorul țării, iar locuitorii din zona afectată trebuie să fie pregătiți și să ia măsuri de precauție. Înainte de a porni, este important să verificați starea drumurilor și să luați toate măsurile de siguranță necesare.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/meteo/anunt-anm-de-ultima-ora-ciclonmediteranean-peste-romania-mai-multe-judete-se-afla-sub-avertizare-cod-galben-305306.html