Mara Bănică a părăsit postul Antena 1 din motive personale, conform declarației jurnalistei: „Nu era în concordanță cu principiile mele”.

Mara Bănică, jurnalista de la Antena 1, a fost invitată într-un podcast cu Cătălin Măruță, unde a făcut dezvăluiri neștiute din viața sa personală și profesională. Printre subiecte, a vorbit și despre cum se înțelege cu Simona Gherghe și Mirela Vaida, cele două prezentatoare de la Antena 1, pe care le-a cunoscut încă de pe vremea când lucra la Acces Direct.

Când a fost întrebată despre relația cu Simona Gherghe, Mara a spus că deși nu sunt prietene, se înțelege bine cu ea și o respectă foarte mult. „Simona e o tipă în banca ei, o tipă deșteaptă, o tipă citită. Știe cu televiziunea, chiar știe cu televiziunea”, a declarat jurnalista.

În schimb, când a fost întrebată despre Mirela Vaida, Mara a fost puțin mai reticentă. Ea a spus că a lucrat puțin cu Mirela și că nu pot spune că erau prietene. „Nu știu, nu vreau, adică nu am căzut într-o admirație așa față de Vaida”, a adăugat ea.

Mara a explicat că are mai multe lucruri în comun cu Simona Gherghe și că se înțelege mai bine cu ea din punct de vedere profesional. „Profesional da, adică aveam mai multe lucruri în comun, cu Vaida nu am nimic în comun. Nu aveam nimic în comun, din păcate, nu aveam același umor, nu puteam, nu era genul meu”, a precizat jurnalista.

În cadrul podcastului, Mara a dezvăluit și care a fost motivul care a determinat-o să participe la emisiunea „Sunt celebru, scoate-mă de aici” și cum s-a descurcat în condițiile din Republica Dominicană. Ea a mărturisit că una dintre cele mai grele experiențe a fost dorul de familie, dar că a reușit să învingă multe fobi:

„A fost cu de toate. Am câștigat doi oameni de suflet, pe Cornel și pe Giani. În planul fobiilor și al fricilor, știam că sunt un om curajos, îmi pare rău că n-am prins probe cu apă sau cu înălțime. Am scăpat de teama de șobolani, mă pot plimba prin Herăstrău liniștită, ce să zic..”, a spus Mara în podcastul lui Cătălin Măruță.

Mara Bănică a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București, iar cariera sa în televiziune a început încă din 2009, când a lucrat ca intern la ProSport.