Tina Turner nu mai este printre noi, în urmă cu 3 ani.

Tina Turner, cunoscută drept Regina Rock’n’Roll-ului pentru cariera sa impresionantă, a murit liniștită astăzi, la vârsta de 83 de ani, în locuința ei din Kusnacht, în apropiere de Zurich, Elveția. Vestea a fost transmisă de apropiați și a îndoliat lumea muzicii, pierzând o legendă și un model.

Născută în Nutbush, Tennessee, pe 26 noiembrie 1939, Tina Turner a devenit una dintre cele mai iubite cântărețe rock din toate timpurile datorită carismei sale de pe scenă și a unei serii impresionante de hituri precum The Best, Proud Mary, Private Dancer și What’s Love Got to Do With It. La 83 de ani, aceasta a reușit să-și mențină aspectul fizic tânăr și sănătos, lucru ce a atras admirația multora. În urmă cu 10 ani s-a retras din viața publică, dar în 2021 a surprins lumea cu lansarea unui remix la celebrul său hit, What’s Love Got To Do With It?, în colaborare cu Kygo.

În 2013, Tina Turner s-a căsătorit cu producătorul muzical Erwin Bach, care are 61 de ani, iar cei doi locuiesc în Elveția, într-o vilă din Zurich. Vedeta acordă o mare importanță odihnei pentru a arăta cât mai bine și pentru a se menține în formă.

Deși a devenit icon-ul rock-ului, Tina Turner a avut un destin zbuciumat, marcat de o perioadă care i-a lăsat urme adânci în suflet. Aceasta a fost agresată de către fostul ei soț, Ike Turner, de mai multe ori, iar aceste traume i-au rămas întipărite în memorie pe tot parcursul vieții. În 1978, artista a divorțat de bărbatul pe care îl iubea pentru că era foarte violent. Astfel, într-o zi, în culise, Ike a bătut-o până când i-a rupt coastele, iar femeia a ajuns în stare gravă la spital după ce i-a spart nasul. Aceasta a fost nevoită să își facă o operație de reconstrucție nazală, iar experiența a marcat-o pe viață.

Anna Mae Bullock, așa cum apare în acte Tina Turner, s-a născut într-o familie săracă din Nutbush, Tennessee, în anul 1939. Împreună cu sora ei mai mare, Alline, s-a mutat în Missouri în 1956 pentru a se apropia de mama lor. În perioada când protejata noastră avea 17 ani, sora ei a dus-o într-un club de noapte pentru a participa la o audiție. Surprinzător, la eveniment a fost invitat și Ike Turner, cel care avea să devină soțul ei. Deși artista a avut o relație cu saxofonistul grupului, Raymond Hill, cei doi s-au despărțit, iar Tina Turner și-a găsit refugiul în brațele bărbatului pe care nu-l considerase până atunci violent și dușmănos. La scurt timp, aceasta a devenit vocalista principală a trupei lui Ike și a luat numele de scenă inspirat de Sheena – Regina Junglei. La scurt timp, cei doi s-au logodit și astfel, începând tumultuosul lor drum împreună.

De-a lungul timpului, artista și-a făcut și un implant cu silicon. Are 4 copii: Craig, Ronnie și doi fii vitregi (Ike jr si Michael). De la vârsta de 26 ani, aceasta a început să poarte peruci, în urma arderii scalpului din cauza decolorantului.

Tina Turner a fost și va rămâne o figură importantă în istoria muzicii, iar amintirile și contribuțiile sale vor continua să fie apreciate și să inspire generațiile viitoare.