Un grup de agenti italieni si cei ai Mossad s-au reunit, dar totul s-a terminat teribil. Cine sunt persoanele decedate in urma unui incident pe lacul Maggiore?

Patru persoane și-au pierdut viața duminică seara pe lacul Maggiore din nordul Italiei, când ambarcațiunea în care se aflau a fost răsturnată de o furtună violentă. În total, 24 de persoane – 22 de pasageri și doi membri ai echipajului – se aflau la bordul vasului de 16 metri lungime. 19 supraviețuitori au reușit să înoate și să ajungă la țărm, iar echipa de scafandri a găsit epava la o adâncime de 16 metri.

Ulterior, autoritățile au informat că printre victime se numără doi agenți ai serviciilor secrete italiene, Claudio Alonzi (62 de ani) și Tiziana Barnobi (53 de ani), precum și un agent israelian al Mossad-ului, Shimoni Erez (50 de ani), retras din activitate. A patra victimă a fost identificată ca fiind Anya Bozhkova, soția proprietarului ambarcațiunii, de cetățenie rusă.

Ambarcațiunea le-a fost închiriată de o femeie rusoaică, iar ceilalți pasageri erau italieni și israelieni, unii dintre ei fiind membri ai serviciilor secrete. Conform informațiilor, grupul se afla în ambarcațiune pentru a sărbători ziua de naștere a unei persoane din grup.

Consulatul israelian din Roma a inițiat demersurile pentru repatrierea trupului lui Shimoni Erez în Israel.

Tragedia a atras atenția media internațională, datorită prezenței agenților serviciilor secrete la bordul ambarcațiunii. Cu toate acestea, autoritățile italiene nu au oferit nicio informație despre o posibilă legătură a accidentului cu munca de serviciu a victimelor.

Furtuna care a provocat tragedia a fost descrisă de pompieri drept una puternică și apărută din senin. Accidențele nautice sunt destul de rare în Italia, dar vine odată cu intensificarea turismului estival în regiunile lacurilor din nord și cele de coastă ale țării.