Marcel Ciolacu susține că posturile din sistemul sanitar vor fi eliberate. Conform lui, viitoarea lege a salarizării va remedia toate problemele de inechitate existente.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) și președinte al Camerei Deputaților din România, a avut o întâlnire cu angajații din sistemul sanitar pe data de 25 mai. Întâlnirea a avut ca scop discutarea problemelor din sistemul sanitar, în special în contextul pandemiei de COVID-19. Într-o postare pe Facebook, Ciolacu a subliniat că angajații din sistemul sanitar au fost cei care au luptat în prima linie a acestei boli, în timp ce mulți politicieni „fumau și beau în Guvern”.

În întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor din sănătate și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, Ciolacu a înțeles câteva dintre problemele pe care sistemul sanitar le are în prezent în România, inclusiv salariile, posturile vacante și voucherele de vacanță. El a promis să răspundă la majoritatea solicitărilor acestora, inclusiv aducerea tuturor salariilor în sistemul de grila salarizării unitare și deblocarea posturilor din sistemul sanitar. În plus, voucherele de vacanță vor fi acordate tuturor angajaților din sistemul sanitar.

Ciolacu a subliniat că întâlnirea a fost un prim pas în direcția corectă și că intenționează să continue dialogul cu liderii sindicali din educație, transporturi și poliție pentru a oferi soluții coerente și eficiente pentru problemele sociale și economice din prezente în societate. El a mai spus că dorește ca greva din educație și solicitările din sănătate să fie rezolvate în primul rând, înainte ca orice negociere politică să fie demarată.

În prezent, sistemul sanitar din România se confruntă cu probleme majore, inclusiv cu deficitul de personal, salariile mici și condițiile de muncă precare. Aceste probleme au fost întrerupte de explozia COVID-19, care a pus mai multă presiune pe sistemul medical. În acest context, angajații din sistemul sanitar au fost uneori criticați pentru munca lor. Dar Ciolacu a recunoscut efortul depus de acești eroi și a promis să fie alături de ei pentru a face România mai bună.