Alertă ANM! Cod portocaliu emis pentru furtuni și grindină! Ce zone sunt afectate?

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de vreme severă imediată pentru diferite zone din țară. Județele Prahova, Caraș-Severin și Gorj se confruntă cu ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Potrivit specialiștilor, pentru județul Caraș-Severin a fost emis un cod portocaliu valabil până la ora 16:45. Zonele vizate sunt localitățile Răcășdia, Sasca Montană, Ciclova Română și Ciuchici. În aceste zone, există riscul de averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Avertizarea a fost valabilă până la ora 14:45 și în județul Buzău și a vizat localitățile Nehoiu, Pătârlagele, Chiojdu, Cătina. În județul Prahova, a fost valabilă până la ora 15:30 și a afectat localitățile Vălenii de Munte, Slănic, Vărbilău, Izvoarele, Gura Vitioarei, Drajna, Teișani, Aluniș, Bertea, Predeal-Sărari, Ștefești, Păcureți, Ariceștii Zeletin și Cosminele.

În Duminica Rusaliilor este posibil să plouă în vest și sud-vest, însă, în general, vremea va fi mai liniștită și destul de răcoroasă în majoritatea regiunilor. În nordul și centrul Moldovei dimineața va fi mai rece decât de obicei pentru această perioadă. La fel și în estul Transilvaniei, acolo unde temperaturile vor scădea până la 6-9 grade. Nici la prânz nu va fi foarte cald: în sud și est se vor înregistra între 22 și 25 de grade, iar în vest și nord-vest se vor atinge 25 – 27 de grade.

Luni, vremea va începe să se încălzească ușor, iar mercurul din termometre va arăta, din nou, valori de peste 24-26 de grade în mare parte din țară. Utilizatorii pot accesa sursa pentru informații suplimentare și actualizări privind avertizările meteo.