? Astăzi sosește în România regele Charles al III-lea. Întrebarea este când va avea loc ceremonia oficială de primire?

Regele Charles al III-lea a ajuns astăzi în România, pentru prima oară după ceremonia de încoronare. Suveranul britanic este foarte apropiat de țara noastră și a făcut mai multe vizite aici în trecut. Ceremonia oficială de primire a avut loc la Palatul Cotroceni, unde a fost primit de președintele Klaus Iohannis. Restul vizitei sale va fi de natură privată și se va întinde pe o perioadă de cinci zile.

Evenimentul a început cu realizarea unei fotografii oficiale, după care au urmat convorbiri tête-à-tête și o întâlnire cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic. Administrația Prezidențială a anunțat că ceremonia a avut loc pe data de 2 iunie, începând cu ora 15:30.

După ceremonia oficială de primire, Regele Charles al III-lea a ales să continue călătoria sa într-o regiune deosebită a României – zona Transilvaniei. Suveranul britanic alege să-și petreacă restul zilelor în țara noastră și, în special, într-un loc drag inimii sale, Viscri.

Regele Charles al III-lea are o puternică afecțiune față de această zonă și o vizitează frecvent de mulți ani, petrecând aici o parte semnificativă a timpului său, în fiecare an. Această puternică afecțiune pentru zona Transilvaniei este reflectată și de faptul că Fundația Prințului de Wales deține două proprietăți în România, amplasate în zonele Viscri și Valea Zălanului.

Un aspect remarcabil al vizitei este că Regele Charles al III-lea a ales România pentru prima sa vizită externă după momentul încoronării sale. Această alegere subliniază încă o dată atașamentul său față de această țară și cultura sa, dar și importanța relației dintre cele două țări.

Ceremonia de primire a Regelui Charles al III-lea în România a avut o însemnătate specială pentru ambele țări și a evidențiat relațiile strânse dintre Marea Britanie și România. Această vizită a reprezentat o oportunitate de a continua dezvoltarea acestei relații și de a consolida cooperarea dintre cele două țări în diferite domenii, cum ar fi economia, securitatea și cultura.