În anul 2023 va avea loc examenul de Bacalaureat. Elevii trebuie să țină cont de regulile stabilite și să se prezinte la probele examenului în zilele specificate. Mai jos veți găsi calendarul complet al examenului național.

Examenul de Bacalaureat este momentul cel mai important din viața elevilor din România, după ce absolvă clasa a XII-a. Probele se vor desfășura pe parcursul a trei zile, cu începerea primei probe, de Limba și Literatura Română, în data de 26 iunie. Prima probă este urmată de a doua probă, la alegere între Matematică sau Istorie, pe 27 iunie. Ultima probă a Bacalaureatului va fi organizată pe 28 iunie, când elevii vor susține examenul în funcție de profilul pe care l-au urmat în timpul liceului, iar cei care au studiat alta limbă decât româna, vor mai susține o probă în data de 29 iunie – Limba și Literatura Maternă.

Rezultatele oficiale ale Bacalaureatului, după prima afișare online, vor fi anunțate în data de 3 iulie până la ora 12:00, iar în aceeași zi, elevii au posibilitatea să facă contestații până la ora 18:00 în cazul în care constată o evaluare incorectă. Rezultatele finale vor fi afișate în 7 iulie.

La examenul de Bacalaureat, elevii trebuie să respecte câteva reguli de bază. Aceștia trebuie să se prezinte la examen cu actul de identitate valabil înaintea orei 8:30, chiar dacă proba începe la ora 09:00. Elevii vor avea trei ore pentru a rezolva toate cele trei subiecte, cu excepția elevilor cu handicap, pentru care comisia a aprobat timpul suplimentar de două ore. Totodată, elevii trebuie să scrie cu pix de culoare albastră.

Telefoanele mobile și alte obiecte personale trebuie depuse într-un spațiu special amenajat înainte de a intra în sala de examen. Elevii nu au voie să aducă dicționare, notițe sau alte materiale care ar putea să-i ajute la examen.

Examenul de Bacalaureat reprezintă un moment deosebit de important în viața elevilor, care trebuie să se pregătească corespunzător și să respecte toate regulile pentru a primi rezultate bune.