Notificare ANM de ultim moment! Vremea suferă o schimbare completă. Precipitațiile vor cuprinde aproape în întregime țara: „Precipitații sub formă de zăpadă și lapoviță …”

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări meteo Cod galben de vânt puternic în diverse județe din România. Aceste avertizări au fost valabile până la ora 16:00.

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, vremea se va răci începând de miercuri, iar temperaturile vor fi în ușoară scădere. De asemenea, începând de mâine se vor înregistra ploi în aproape întreaga țară. În timpul nopții de miercuri spre joi, se vor înregistra ploi moderate cantitativ în Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. De asemenea, la altitudini mai mari de 1600 de metri, se vor înregistra ninsori și lapoviță, însoțite de intensificări ale vântului cu rafale de 70-80 km/h.

În ultima perioadă, un fenomen tot mai vizibil în lumea meteo este acuzația că specialiștii meteo nu prezintă informații reale. Cercetătorii care se ocupă de studierea încălzirii globale sunt învinuiți că subestimează severitatea schimbărilor climatice. Acești cercetători susțin că sunt abuzați online de persoane care nu cred în cauza antropogenă a schimbărilor climatice.

Conform informațiilor, aproximativ trei sferturi dintre cei 468 cercetători în domeniul climatic au fost abuzați online de cei care nu cred în implicarea omului în modificările climatice.

Informații suplimentare despre această știre pot fi găsite pe spynews.ro.