Primele impresii ale antreprenorilor care au obținut sprijin financiar din partea lui Daniel Mischie și Cristina Bâtlan, în cadrul Imperiul Leilor.

În seara aceasta, a avut loc o nouă ediție a show-ului de antreprenoriat Imperiul Leilor, difuzată pe PRO TV, unde tinerii cu idei inovatoare care pot face diferența în România și-au prezentat proiectele în fața investitorilor. Această emisiune oferă șansa tinerilor antreprenori de a obține finanțarea și suportul necesar pentru a-și dezvolta afacerea. Investitorii au analizat cu atenție fiecare proiect înainte de a lua o decizie și de a face propunerile lor.

În această ediție, doi tineri au primit finanțare pentru proiectele lor. Primul este Liviu Berbece, fondatorul Spa Shoes, prima spălătorie de încălțăminte din România. El a primit o finanțare în valoare de 150.000 de euro de la Daniel Mischie, iar în schimbul acestei sume, investitorul va deveni proprietarul a 33% din afacere. Liviu Berbece va beneficia, de asemenea, de suportul grupului City Grill. Cel de-al doilea antreprenor care a primit finanțare este Ilinca Călugăr, fondatoarea iezeress, o firmă specializată în producția de bunătăți vegane. Ea a primit o finanțare de 120.000 de euro de la Cristina Bâtlan, în schimbul a 19% din afacere.

Am reușit să stăm de vorbă cu cei doi antreprenori în exclusivitate și ne-au împărtășit câteva gânduri despre experiența lor în cadrul emisiunii Imperiul Leilor.

Liviu Berbece ne-a spus că înainte de a intra în fața Leilor își repetă în minte punctele importante pe care trebuia să le atingă în prezentare. Emoționat, el se gândea că nu cumva să uite din aceste puncte și să nu vorbească prea mult. Ilinca Călugăr ne-a spus că se gândea la fel cum vor decurge lucrurile și cum o să poată răspunde dintr-un loc de calm și de focus. Ea nu voia să uite să fie mereu în cadru și în atenția leilor.

Cei doi antreprenori au mărturisit că au resimțit emoții puternice înainte de a începe prezentarea. Liviu a menționat că deși prezentarea a fost despre ceea ce fac deja în afacerea lor, emoțiile au fost copleșitoare. El consideră că emoțiile pe care le vedem la concurenții din emisiune nu sunt deloc regizate, ci sunt reale. Ilinca a adăugat că a avut emoții contradictorii precum calm, tensiune, anticipație, nervozitate și nerăbdare, dar că toate acestea au contribuit la întrevederea cu leii.

Am întrebat antreprenorii ce sfaturi au primit de la investitori pentru a-și îmbunătăți afacerile. Liviu a menționat că un sfat important a fost să aibă un marketing mult mai agresiv și să fie mai vizibili. El a luat această sugestie în serios și deja a început să implementeze aceste schimbări. Ilinca a spus că sfatul pe care l-a primit a fost să simplifice modelul de afacere și să expună produsele într-un mod mai ușor de înțeles pentru clienți.

Am vrut să aflăm și ce mesaj vor cei doi antreprenori să rețină cei de acasă despre afacerile lor și despre ei ca antreprenori. Liviu a menționat că ar dori ca toți să înțeleagă că pot salva unele perechi de încălțăminte prin recondiționare și că acest lucru este mai sustenabil pentru mediu și pentru bugetul lor. El și-a promis că va face tot posibilul să deschidă mai multe locații Spa Shoes în fiecare oraș pentru a ajuta oamenii să-și salveze perechile de încălțăminte preferate. Ilinca a spus că dorința lor este să ofere produse de calitate, făcute cu mult drag și să devină din ce în ce mai buni în domeniul lor. Ca antreprenor, ea este la început de drum și învață treptat cum să aducă valoare prin perspectiva sa unică.

În final, i-am întrebat pe cei doi antreprenori cum ar descrie experiența lor în show-ul Imperiul Leilor. Liviu a spus că a fost o experiență inedită și că a fost încântat să aibă ocazia să discute cu Leii și să le prezinte ideea lor de business. El simte că aceasta este o confirmare că trebuie să muncească și mai mult și să ofere servicii cât mai complexe pentru clienți. Ilinca a menționat că a învățat foarte multe din această experiență, că a ieșit din zona de confort și că a devenit mai încrezătoare în abilitățile și potențialul său.

Această ediție a emisiunii Imperiul Leilor a fost una plină de emoție și de momente memorabile. Investitorii au fost impresionați de ideile prezentate de Liviu Berbece și Ilinca Călugăr și au decis să le ofere finanțarea și suportul necesar pentru a-și dezvolta afacerile. În continuare, emisiunea Imperiul Leilor va putea fi urmărită în fiecare marți, de la ora 21:30, pe PRO TV.