Cătălin Cherecheș, capturat în Germania! Care este declarația oficială a polițiștilor

Primarul controversat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fost recent condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată, a fost găsit în Germania, în orașul Augsburg. Acesta fusese dat dispărut timp de câteva zile, iar informațiile obținute de reporterii Observator arată că Cherecheș s-a opus imobilizării în momentul reținerii și a rezultat cu răni în zona feței.

Deși a fost găsit, încă mai există niște proceduri legale care trebuie urmate înainte ca primarul să fie extrădat în România. În următoarele zile, o instanță din Germania va valida mandatul de arestare emis pe numele său. Dacă Cherecheș va coopera, autoritățile române îl vor primi în regim de urgență, iar în caz contrar, se va demara procedura clasică de extrădare.

Cu toate acestea, este posibil ca primarul să conteste decizia de extrădare și să susțină că justiția a fost nedreaptă în cazul său. Avocatul său, Răzvan Doseanu, a explicat că există încă o șansă de a scăpa de condamnare, deoarece pe 7 decembrie va avea loc judecarea unei cereri de strămutare a procesului în care a fost deja condamnat. Dacă solicitarea de strămutare va fi admisă, hotărârea din apel va fi desființată și procesul va fi rejudecat în apel.

Apararea lui Cherecheș mai susține că, în cazul unei retrimiteri a dosarului în instanță, termenul de prescripție ar putea fi depășit, astfel încât acesta ar putea evita executarea pedepsei până în aprilie anul viitor. În prezent, primarul se află în așteptarea validării mandatului de arestare în Germania și în fața posibilității de a fi extrădat în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.

Este important de menționat că aceste informații provin dintr-o sursă externă, iar în continuare te invit să accesezi link-ul de mai jos pentru a verifica și obține mai multe detalii despre acest subiect:

[Source link](https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/catalin-chereches-prins-in-germania-ce-au-anuntat-politistii-322274.html)