Ce au făcut francezii în onoarea Ronei Hartner. Sora actriței, impresionată de gestul lor: ”Suntem recunoscătoare!”

Rona Hartner, o cântăreață și actriță cunoscută, a primit numeroase elogii din partea presei franceze și a fost comemorată în Franța după decesul său. Hartner a locuit în această țară timp de mai mult de două decenii și și-a petrecut și ultimele clipe de viață acolo. La Toulon, orașul în care Rona a murit, a avut loc o ceremonie specială înainte ca trupul său neînsuflețit să fie adus în România pentru înmormântare.

După moartea sa, numeroase publicații din Franța i-au adus omagii artistei. Liberation a numit-o pe Rona Hartner „franco-română” și a amintit câștigarea premiului pentru interpretare feminină la Festivalul de la Locarno, pentru rolul său din filmul „Gadjo Dilo” regizat de Tony Gatlif. De asemenea, publicația a evidențiat cariera sa muzicală, amintind că era o cântăreață a scenei electro-balcanice.

Rona Hartner era foarte apreciată de comunitatea creștină din Toulon și a fost iubită de localnici. La priveghiul organizat în Franța au participat numeroși prieteni și colegi de breaslă ai artistei. Sora Ronei a transmis un mesaj de mulțumire pentru susținerea și prezența lor, exprimând recunoștință pentru ceea ce au făcut și spunând că aceste gesturi au ajutat familia să treacă peste momentele dificile și să onoreze viața Ronei.

Rona Hartner a pierdut lupta cu cancerul după o perioadă lungă și dificilă de tratament. Familia și prietenii au sperat într-o minune până în ultimul moment, dar, din păcate, aceasta nu s-a întâmplat. Anunțul tragic al morții Ronei Hartner a fost făcut de sora ei, care a postat pe pagina sa de Facebook o imagine de doliu, cu o lumânare aprinsă.

Trupul neînsuflețit al Ronei Hartner va fi depus la capela Cimitirului Bellu catolic în următoarea săptămână, iar înmormântarea va avea loc în ziua de 1 Decembrie, chiar de Ziua României.

Aceasta este povestea tristă a sfârșitului artistei Rona Hartner, care a lăsat în urmă o moștenire bogată în muzică și film. Viața și cariera sa au fost apreciate în Franța și în România, iar decesul său a adus un val de tristețe în rândul fanilor și al comunității artistice. Amintirile despre talentul și frumusețea ei vor rămâne vii în inimile celor care au cunoscut-o și au apreciat-o.