Anunț oficial: Când va fi lansat în România noul serial Shogun

Disney+ a anunțat că va lansa în premieră în România serialul „Shōgun”, adaptarea romanului de mare succes al lui James Clavell. Premiera va avea loc pe 27 februarie și fanii sunt extrem de entuziasmați să vadă acest nou serial care se anunță a fi unul dintre cele mai așteptate producții ale anului 2024.

„Shōgun” este un serial de zece episoade creat de Rachel Kondo și Justin Marks. Protagoniștii principali ai acestui serial sunt producătorul Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis și Anna Sawai, care se vor alătura unei distribuții japoneze emblematice. Este interesant să vedem cum producătorii au decis să aducă un casting japonez puternic în acest serial, fapt care este o premieră pentru o producție americană.

Acțiunea serialului este plasată în Japonia anului 1600, în timpul unui război civil care va avea o influență uriașă asupra întregului secol. Hiroyuki Sanada interpretează personajul Lordului Yoshii Toranaga, care se află în mijlocul acestei lupte pentru viața sa, în timp ce inamicii săi din Consiliul Regenților își unesc forțele împotriva lui.

Totul ia o turnură interesantă atunci când o corabie europeană misterioasă este găsită abandonată într-un sat de pescari din apropiere. Căpitanul acesteia, englezul John Blackthorne (interpretat de Cosmo Jarvis), deține secrete importante care s-ar putea dovedi extrem de valoroase pentru Toranaga în războiul său de a-și întări poziția și a înlătura influența preoților iezuiți și negustorilor portughezi.

Pe măsură ce se dezvoltă povestea, destinele lui Toranaga și Blackthorne devin tot mai strâns legate de Toda Mariko (jucată de Anna Sawai), o nobilă creștină misterioasă și ultimul membru al unei familii dezonorate. Mariko se află în mijlocul acestui peisaj politic tensionat și trebuie să se împace cu noile ei relații cu Blackthorne, angajamentul față de credința care a salvat-o și responsabilitatea față de tatăl său decedat.

Distribuția japoneză a serialului este una impresionantă, având în roluri importante actori precum Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira, Moeka Hoshi, Tokuma Nishioka, Shinnosuke Abe, Yuki Kura și Fumi Nikaido. Aceste nume renumite în industria cinematografică japoneză adaugă un plus de autenticitate și credibilitate acestui serial.

Este demn de menționat că „Shōgun” este creat pentru televiziune de către Rachel Kondo și Justin Marks, iar Marks îndeplinește și rolul de showrunner și producător executiv alături de Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca și Kondo. Serialul este produs de FX Productions.

Fanii români ai genului istoric vor putea urmări acest nou serial începând cu data de 27 februarie, iar fiecare episod va fi lansat în mod săptămânal. Ne putem aștepta la o poveste intrigantă, plină de răsturnări de situație și personaje complexe, care va captiva publicul de la prima secundă. Cu siguranță, „Shōgun” se anunță a fi unul dintre cele mai apreciate seriale ale anului 2024 și va atrage atenția atât a fanilor genului, cât și a iubitorilor de producții de calitate.