Oportunitatea de care beneficiază mulți români! Cât te costă să „închiriezi” un Moș Crăciun în decembrie 2023?

Se apropie sărbătorile de iarnă și românii sunt cu toții prinși în vâltoarea pregătirilor, mai ales părinții care au copii. Pe lângă cumpărăturile pentru cadourile și decorațiunile de Crăciun, o altă poveste de neocolit este cea legată de Moș Crăciun. Agenda Moșului este deja plină de rezervări pentru serbările de la grădinițe, școli sau petrecerile marilor corporații.

Milioane de copii așteaptă cu nerăbdare să își întâlnească eroul suprem al Crăciunului, Moș Crăciun. Fie că apare la grădiniță, la școală sau în familie, Moșul aduce mereu bucurie și zâmbete pe fețele tuturor, în special pe cele ale celor mici.

Pe grupurile online ale părinților se regăsește deja o ușoară panică. Serbările se țin în aceleași zile, aproape la aceeași oră. Cei care au reușit să își facă rezervări din timp, pot respira liniștiți. Ei au șansa de a avea un Moș Crăciun la evenimentul lor. Ceilalți care nu au luat încă această măsură, se confruntă cu un stres suplimentar. Din cauza cererii mari, rezervările se fac cu mult timp înainte și cu turbează dacă e vorba de un Moș Crăciun cu barbă naturală și vârstă înaintată.

Potrivit unui manager de rezervări, există deja multe cereri pentru anumite zile. Pe data de 18 au fost înregistrate 30 de comenzi, pe 19 – 34 de comenzi, pe 20 – 45 de comenzi și în ziua de Ajun, pe 24 decembrie s-au înregistrat 110 comenzi. În total se pun la dispoziție 24 de Moși Crăciun, fiecare cu propria barbă naturală, dar și spiriduși și crăciunițe. Prețurile pentru închirierea unui Moș Crăciun pornesc de la 350 de lei și pot ajunge până la 650 de lei.

Dacă pentru unii părinți prețul poate fi destul de ridicat, există și varianta de a găsi Moș Crăciun pe platforma OLX. Spre exemplu, un utilizator de pe această platformă oferă serviciile Moșului. Conform anunțului, Moș Crăciun poate fi închiriat pentru 45 de minute la un preț de 150 de lei. În acest interval de timp, Moșul ascultă poeziile copiilor, cântecele, împarte cadouri și chiar face poze.

În cazul în care dorim și prezența unui spiriduș sau a unei Crăciunițe alături de Moș Crăciun, prețul crește la 200 de lei pentru 60 de minute. În plus, aceștia mai fac și poze cu copiii și împart cadouri.

Există însă și varianta de a închiria costumul lui Moș Crăciun pentru o sumă mai mică. Astfel, cu doar 50 de lei poți avea costumul și vei putea face o surpriză celor dragi sufletului tău.

Pe lângă ofertele de închiriere, pe platforma OLX mai există și varianta de a cumpăra costume de Moș Crăciun. Prețurile variază în funcție de calitatea costumului și de ceea ce conțin pachetul.

În concluzie, indiferent de preț, Moș Crăciun rămâne un personaj special al sărbătorilor de iarnă, care reușește să aducă bucurie și magie în viețile tuturor. Fie că optăm pentru închirierea unui Moș Crăciun profesionist sau a unui costum pentru a surprinde pe cei dragi, important este să păstrăm spiritul Crăciunului în sufletele noastre și să împărțim bucurie celor din jur.