Dan Petrescu, eșec și obiectiv ratat în Coreea de Sud

Echipa antrenată de Dan Petrescu, Jeonbuk, a ratat calificarea în Liga Campionilor Asiei după înfrângerea suferită în fața liderului Ulsan Hyundai, scor 1-0, în ultima etapă din K League 1, campionatul Coreei de Sud. Golul decisiv a fost marcat de Seol Young-Woo în minutul 32 al meciului.

Această înfrângere a dus la clasarea echipei pe locul 4 în play-off și la participarea în Liga Campionilor Asiei 2, a doua competiție ca importanță de pe continent. Desigur, acest rezultat a fost dezamăgitor pentru fanii echipei, iar Dan Petrescu a declarat că îi pare rău că echipa sa nu a reușit să obțină victoria. Acesta a recunoscut că a fost un meci dificil, în care Ulsan a dominat în prima repriză și că pierderea lui Hong Jeong-ho prin accidentare a afectat echipa. Petrescu a menționat și faptul că echipa nu a primit un penalty într-un moment-cheie al meciului.

Cu toate acestea, antrenorul român a subliniat că jucătorii săi au dat tot ce-i mai bun și că vor învăța din această înfrângere pentru a obține rezultate mai bune în sezonul următor. După ce a preluat echipa Jeonbuk când aceasta se afla pe locul 7, Petrescu este determinat să pregătească mai bine sezonul viitor pentru a putea obține performanțe mai bune.

În timpul mandatului său la Jeonbuk, Petrescu a înregistrat 13 victorii, 6 remize și 10 înfrângeri. Cu toate acestea, ultimul meci din acest sezon împotriva echipei thailandeze Bangkok Utd nu va mai avea nicio influență asupra clasamentului final și nu va putea schimba situația echipei lui Petrescu în Liga Campionilor Asiei.

În ceea ce privește clasamentul final al K League 1, campionatul din Coreea de Sud, Ulsan Hyundai s-a clasat pe primul loc, având un golaveraj de 63-42 și 76 de puncte acumulate. Pe locurile următoare s-au clasat echipele Pohang, Gwangju, Jeonbuk, Incheon și Daegu.

Surse:
– Sursa textului: hotnews.ro
– Imaginea: media.hotnews.ro