A avut loc un seism în România în ziua de duminică, la ora 00, cu magnitudinea de 4,7 grade. Locuitorii din București au fost înspăimântați. Acesta este cel de-al treilea cutremur în decurs de 24 de ore.

În data de 4 decembrie 2023, la ora 00:05:48 (ora României), un cutremur cu magnitudinea ML 4.7 s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, la o adâncime de 140 km. Potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP), cutremurul s-a resimțit și la București, fiind al treilea înregistrat în ultimele 24 de ore.

Seismul a avut epicentrul la 53 km V de Focșani, 59 km NV de Buzău, 61 km SE de Sfântu-Gheorghe, 70 km E de Brașov, 85 km NE de Ploiești. Cu toate acestea, magnitudinea și locul de producere a cutremurului nu au fost singurele aspecte care au stârnit panică printre locuitorii din București.

În caz de cutremur, există anumite măsuri de siguranță care trebuie luate în considerare. În primul rând, clădirile trebuie evacuate într-un mod calm și fără a se lua lucruri inutile. De asemenea, este important să verificăm cu atenție drumul spre ieșire, pentru a evita expunerea la pericole.

Pentru a preveni rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi sau alte obiecte, este recomandat să folosim o cască de protecție sau, în lipsa acesteia, să ne acoperim capul cu un scaun, taburet sau alt obiect protector. În cazul în care ușile de ieșire sunt blocate, trebuie să acționăm cu calm și să încercăm să le deblocăm. În situația în care acest lucru nu este posibil, putem folosi un obiect solid pentru a sparge geamul și a evacua prin acesta.

De asemenea, în cazul în care există persoane rănite, trebuie să le acordăm primul ajutor și să le eliberăm din locurile în care au rămas prinse. Este recomandat să urmăm instrucțiunile autorităților și să fim pregătiți pentru astfel de situații de urgență.

În legătură cu recentele cutremure din România, Carmen Harra, cunoscută clarvăzătoare, a vorbit în exclusivitate pentru Ciao.ro despre aceste evenimente. Ea a declarat că este îngrijorată de modul în care s-au produs cutremurele și de magnitudinea lor. Consideră că există o posibilă implicare umană și că evenimentele nu sunt doar rezultatul revoltei pământului. Carmen Harra interpretează cutremurele ca un avertisment și crede că situația este mult mai complexă decât pare.

Cu toate acestea, ea a transmis și un mesaj de liniște către locuitorii României. Potrivit ei, în viitorul apropiat nu se așteaptă un cutremur major în țară. Există posibilitatea apariției unor seisme de intensitate redusă, dar nu de proporțiile pe care le-am văzut în trecut. Carmen Harra avertizează că un cutremur este posibil în zonele limitrofe ale Bucureștiului, dar nu în centrul orașului, care a fost afectat grav de cutremurul din 1977.

Carmen Harra are o experiență personală traumatizantă legată de un cutremur. Ea a trăit cutremurul din 1977 în București și a fost martoră la prăbușirea clădirilor și la pierderea de vieți omenești. Această experiență i-a lăsat o traumă puternică, pe care o resimte și în prezent. Clarvăzătoarea consideră că cutremurele sunt eliberări energetice ale planetei și că acestea au și un aspect politic și economic.

De asemenea, Carmen Harra a adresat o rugăminte Primarului Bucureștiului, Nicușor Dan, să acorde o atenție mai mare clădirilor care prezintă riscul de prăbușire. Ea a subliniat necesitatea consolidării clădirilor din B