Atac mascat la Universitatea din Las Vegas: Cel puțin trei victime au fost înregistrate, agresor ulterior a fost împușcat mortal de poliție

Miercuri, în campusul Universităţii din Las Vegas, a avut loc un atac armat în care un bărbat înarmat a deschis focul şi a ucis cel puţin trei persoane. Această tragedie aduce aminte de una dintre cele mai grave masacre cu arme de foc din Statele Unite în 2017, care s-a petrecut tot în Las Vegas. Potrivit AFP, suspecul a fost ucis de poliţie în timpul confruntării.

Conform declaraţiilor şerifului din Las Vegas, Kevin McMahill, au fost confirmate trei victime decedate, iar o altă persoană a fost rănită şi se află în stare stabilă. Incidentul a avut loc la sfârşitul dimineţii în campusul Universităţii Nevada, situat la aproximativ doi kilometri de celebrul bulevard cunoscut pentru cazinourile sale. Identitatea bărbatului nu a fost încă dezvăluită de autorităţi.

Studenţii se adunau în afara clădirilor când au auzit împuşcăturile. Acţiunea rapidă a forţelor de ordine a fost crucială pentru a evita pierderi de vieţi şi a calmat panică în zonă. Mai mulţi ofiţeri, inclusiv cei care erau în afara serviciului, au intervenit rapid pentru a neutraliza suspecul.

Ca măsură de siguranţă, Universitatea a anulat cursurile şi a cerut studenţilor să rămână în clădiri până când poliţia a eliminat orice ameninţare potenţială. Mulţi studenţi au povestit că s-au adăpostit în clădiri timp de minute în şir pentru a se proteja.

Deşi autorităţile nu au oferit încă detalii despre victimele atacului sau despre suspect, primarul a subliniat importanţa de a învăţa copiii să gestioneze stresul şi să depăşească furia şi ura în alte moduri decât recurgând la arme de foc. Este o problemă care afectează societatea americană şi necesită intervenţia şi soluţii adecvate.

Această tragedie readuce în atenţie masacrul din 2017 care a avut loc tot în Las Vegas. Atunci, un bărbat a deschis focul asupra mulţimii la un concert de muzică country, ucigând 58 de persoane şi rănind sute de oameni. Atacatorul s-a sinucis ulterior.

Este important ca astfel de incidente să genereze discuţii şi acţiuni pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. Măsurile de control al armelor şi abordarea stresului şi a violenţei în moduri alternative trebuie să devină priorităţi atât pentru autorităţi, cât şi pentru societate în general. Astfel de evenimente nu trebuie să fie uitate, ci să reprezinte un semnal de alarmă pentru a acţiona în vederea evitării repetării lor.