AC Milan pierde dramatic împotriva Inter și pierde primul loc în Serie A.

Inter a revenit pe primul loc în Serie A după o victorie clară cu 4-0 obținută împotriva echipei Udinese. În același timp, AC Milan a suferit o înfrângere dramatică în fața lui Atalanta, scor 3-2.

Inter a avut parte de un meci distractiv în cadrul etapei a 15-a din Serie A și nu a avut emoții în duelul cu Udinese. Hakan Calhanoglu a deschis scorul în minutul 37, transformând o lovitură de la 11 metri. Tot el a pasat decisiv la golul marcat de Dimarco în minutul 42. Punctul culminant al primei reprize a fost golul marcat de Marcus Thuram în minutul 44. În partea a doua, Inter a continuat să domine partida și Lautaro Martinez a înscris golul care a dus scorul la 4-0 în minutul 84. Martinez a ajuns astfel la 14 reușite în acest sezon de Serie A.

Într-un alt meci din aceeași etapă, AC Milan a avut parte de un eșec dramatic în deplasarea la Atalanta. Gazdele au deschis scorul în minutul 38 prin Ademola Lookman, însă Olivier Giroud a reușit să egaleze în prelungirile primei reprize. În partea a doua, Lookman a readus Atalanta în avantaj în minutul 55, dar Luka Jovic a reușit să egaleze pentru AC Milan în minutul 80. Când părea că meciul se va încheia la egalitate, Atalanta a marcat golul victoriei în al cincilea minut de prelungire, prin Luis Muriel.

În clasamentul Serie A, Inter se află acum pe primul loc cu 38 de puncte în 15 meciuri, urmată de Juventus cu 36 de puncte în același număr de meciuri. AC Milan se află pe locul 3 cu 29 de puncte în 15 meciuri disputate până acum. AS Roma și Napoli ocupă locurile 4 și 5, ambele având câte 24 de puncte.

Astfel, Inter și-a consolidat poziția de lider în Serie A după o victorie categorică împotriva lui Udinese, în timp ce AC Milan a suferit o înfrângere dureroasă în fața lui Atalanta. Lupta pentru titlu în campionatul italian se anunță una strânsă și interesantă, iar următoarele etape vor fi decisive în determinarea echipei câștigătoare.