După ce a ratat medalia la 200 m liber în competiția de înot în bazin scurt, David Popovici a susținut următorul discurs.

David Popovici a ocupat locul 4 în finala probei de 200 m liber la Campionatul European de înot în bazin scurt desfășurat la Otopeni. În ciuda unor rezultate promițătoare în trecut, sportivul s-a declarat dezamăgit de faptul că nu a reușit să repete performanța de la Campionatul Mondial din 2022. La acel moment, David a obținut locul al doilea și timpul său (1:40.79) ar fi fost suficient pentru a câștiga aurul la competiția din Otopeni.

David a afirmat că, în cazul în care ar fi reușit să înoate cu aceeași viteză pe care a demonstrat-o în Melbourne, ar fi ocupat primul loc la Campionatul European. Cu toate acestea, timpul lui în finală a fost cu o jumătate de secundă mai slab, iar el recunoaște că nu poate să stabilească mereu cel mai bun timp personal. Acesta este un fapt pe care îl acceptă și care nu îl întristează. Deși nu este un fan al înotului în bazin scurt, deoarece implică un număr mare de întoarceri, David își propune să îmbunătățească această tehnică, întrucât acest lucru va avea un impact pozitiv și în bazinul lung.

Deși nu avea un timp anume în minte, David era determinat să obțină o performanță bună, iar timpul de 1 minut și 41 de secunde a fost considerat foarte bun. Cu toate acestea, în acea finală, trei băieți au fost mai rapizi decât el. Cu toate acestea, acești băieți cu care David este prieten bun, în special Danas Rapsys, au reușit să găsească și motive de amuzament în această competiție, chiar dacă nu au obținut toate rezultatele dorite. David consideră că este important să se distreze și să se bucure de experiențele din competiții.

După finala competiției de 200 m liber, David a mărturisit că se simte foarte obosit și abia așteaptă să doarmă și speră că va avea un somn odihnitor înaintea testului antidoping. David recunoaște că a fost o zi grea pentru el, dar consideră că această experiență îl va ajuta să se pregătească pentru competițiile importante care urmează.

În ceea ce privește participarea sa în finala probei de 100 m liber, David a obținut al șaselea timp în serii, asigurându-și astfel un loc în finală. El afirmă că programul competiției a fost intens și că nu a avut timp să urmărească a doua semifinală. Cu toate acestea, calificarea automată în finală îi oferă o stare de bine și consideră că este important să nu se simtă prea bine înainte de competiție, deoarece acest lucru ar putea să-i afecteze performanța. David se simte bine și decent în prezent și este curios să vadă cum se va desfășura finala probei de 100 m liber.

La Campionatul European de înot în bazin scurt de la Otopeni, România a obținut o singură medalie, un bronz în proba de 100 m spate, prin Andrei Ungur. Echipa României pentru această competiție a fost alcătuită dintr-un număr de sportivi atât feminini, cât și masculini. Printre aceștia se numără Diana Stiger, Ioana Știrbu, Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu la feminin, și David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Andrei Ungur, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy și Alexandru Stoica la masculin.

Campionatul European de înot în bazin scurt pentru seniori, care se desfășoară în perioada 5-10 decembrie 2023, este găzduit de România la Complexul Sportiv de Natație Otopeni. Aceasta este a 22-a ediție a competiției și reprezintă un eveniment important pentru sportul românesc.