Campionatul LaLiga: Girona, triumf impresionant în duelul cu Barcelona

În etapa a 16-a din LaLiga, echipa surpriză a fost Girona, care s-a impus în fața campioanei Barcelona cu scorul de 4-2. Această victorie le-a adus locul 4 în campionatul Spaniei, ceea ce este o performanță impresionantă pentru ei. Girona își continuă sezonul extraordinar în LaLiga și revine pe prima poziție în clasamentul spaniol.

Meciul a fost unul spectaculos, iar echipa antrenată de Míchel a făcut o prestație impecabilă. Ucraineanul Artem Dovbyk a deschis scorul în minutul 12, însă Barcelona a reușit să egaleze prin Robert Lewandowski, la doar 7 minute mai târziu. Înainte de pauză, Miguel Gutierrez a adus iar avantajul pentru Girona, stabilind și scorul primei reprize.

În repriza a doua, oaspeții au continuat să atace și au reușit să se distanțeze în scor. Valery a marcat al treilea gol pentru Girona în minutul 80, la prima sa atingere de balon. Barcelona a redus din diferență prin golul lui Ilkay Gundogan în minutul 90+2, dar totuși, a fost prea târziu. Stuani a înscris golul al patrulea în minutul 95, asigurând victoria pentru Girona.

Această victorie remarcabilă a fost una dintre cele mai mari surprize ale sezonului și a adus multă bucurie fanilor echipei Girona. Cu toate că Barcelona rămâne o echipă puternică, Girona a dovedit că poate învinge orice adversar dacă joacă cu determinare și își pune în valoare potențialul.

În ceea ce privește clasamentul LaLiga, Girona a urcat pe primul loc, cu 41 de puncte acumulate în cele 16 etape disputate până acum. Real Madrid se află pe locul doi, cu 39 de puncte, iar Atletico Madrid și Barcelona se află la egalitate, pe locul trei, cu câte 34 de puncte. Real Sociedad și Athletic Club Bilbao completează primele șase poziții din clasament.

În aceeași etapă, alte rezultate notabile au fost victoria lui Getafe în fața lui Valencia cu scorul de 1-0, victoria Las Palmas împotriva lui Deportivo Alaves cu scorul de 1-0 și remiza între Real Betis și Real Madrid cu scorul de 1-1. Mallorca a reușit, de asemenea, să obțină o victorie importantă în fața lui Sevilla, cu scorul de 1-0.

Este evident că acest sezon din LaLiga este unul foarte competitiv și imprevizibil, iar echipele trebuie să fie în formă maximă și să lupte pentru fiecare punct obținut. Girona a demonstrat că poate face față cu brio acestor provocări și se poate bate de la egal la egal cu cele mai mari echipe din Spania.

Sursa: https://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-26745253-laliga-girona-victorie-uriasa-fata-barcelonei.htm