Calendar ortodox, 20 decembrie 2023 – Sfântul Ignatie Teoforul. Rugăciunea pe care este bine să o rostești de trei ori azi pentru ajutor grabnic

  • Calendar ortodox 20 decembrie 2023. Sfântul Ignatie Teoforul
  • Rugăciunea care se rostește de trei ori în această zi pentru ajutor grabnic

Știm despre Sfântul Ignatie Teoforul (35-107) că s-a născut în Siria și a fost mare persecutor al creștinilor înainte de a se converti la creștinism.

Mai exact, numele „Teoforul” se traduce prin „purtătorul de Dumnezeu”, iar de aici amintim că Sfântul Ignatie a fost copilul pe care Mântuitorul l-a luat în braţe când a spus: „Lăsaţi pruncii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că unora ca aceştia este împărăţia cerurilor”.

Calendar ortodox 20 decembrie 2023. Sfântul Ignatie Teoforul

Mai mult decât atât, acest Sfânt a fost episcop de Antiohia. Totodată, el a avut parte de o moarte martirică la Roma, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). Mai știm că el a fost arestat, împreună cu alți creștini, în timpul persecuției din Antiohia și a fost ucis fiind aruncat la fiare.

Cu toate acestea, Sfântul Ignatie Teoforul i-a cunoscut pe Apostoli și a fost hirotonit Episcop al Antiohiei de Sfântul Apostol Petru. În prezent, părticele din moaștele sale se află în Catedrala episcopală din Galați, la Schitul Dârvari din Capitală și la Mănăstirea Tismana.

Rugăciunea care se rostește de trei ori în această zi pentru ajutor grabnic

Astăzi, de Sfântul Ignatie Teoforul există o rugăciune importantă pe care este bine să o rostești de trei ori.

O, preafericite arhiereule al lui Hristos Ignatie, pe care în braţele cele preasfinte din copilărie Hristos te-a luat şi care toată viaţa ta pe El în a ta inimă L-ai purtat; te rugăm să mijloceşti pentru noi, păcătoşii, către Preaînaltul Dumnezeu, ca să dobândim mila şi ajutorul Lui în toate zilele vieţii, şi în veacul cel viitor să ne învrednicim a cânta împreună cu tine lui Dumnezeu: Aliluia! (Acest condac se zice de trei ori.)”, aceasta este rugăciunea ce trebuie rostită astăzi, de trei ori.

CITEȘTE ȘI: Ce se face în ziua de Ignat, pe 20 decembrie. Cele mai importante tradiții



Source link