Atac armat la un liceu din Statele Unite: mai multe victime, potrivit poliției


Focuri de armă trase joi dimineața într-un liceu din Iowa, în nordul Statelor Unite, au făcut „mai multe victime”, a anunțat poliția locală, fără a preciza dacă este vorba de morți sau răniți, potrivit AFP.Crime scene Foto: SCOOTERCASTER / Sam Hartson / Alamy / Alamy / Profimedia„Nu mai există niciun pericol pentru public”, a declarat presei șeriful Adam Infante, confirmând că atacatorul a fost identificat de autorități, dar refuzând să facă alte comentarii cu privire la identitatea sau starea de sănătate a acestuia.

Potrivit mai multor informații din presă, atacatorul a murit. Potrivit NBC News, acesta s-ar fi sinucis.Împușcăturile au avut loc în orășelul Perry, la aproximativ 60 de kilometri de Des Moines, capitala statului.Șeriful a declarat că prezența unui bărbat înarmat a fost semnalată în jurul orei locale 07:37.

Poliția a sosit „în șapte minute” și „a localizat mai multe victime împușcate”. Nu știm cu exactitate câte (persoane) sunt rănite (…), dar lucrăm la acest lucru”, a spus el.„Din fericire, erau foarte puțini elevi și profesori în școală” din cauza orei matinale, iar cursurile nu începuseră încă, a adăugat el.Potrivit presei locale, a fost prima zi de revenire după sărbătorile de iarnă. Imaginile de la școală arătau o prezență intensă a poliției.

Aatacurile armate sunt un flagel Aceste împușcături au avut loc în timp ce statul Iowa se pregătea să dea startul sezonului primar al Partidului Republican, pe 15 ianuarie, când alegătorii au votat în cadrul unor adunări de cartier.Cu mai multe arme de foc decât locuitori, Statele Unite au cea mai mare rată a mortalității cauzate de armele de foc dintre toate țările dezvoltate.Atacurile armate sunt un flagel recurent, iar guvernele au fost până acum neputincioase în a-l controla, deoarece mulți americani rămân foarte atașați de armele lor.

Școlile și colegiile sunt în mod regulat scena unor atacuri armate în această țară. În mai 2022, un bărbat a ucis 19 elevi și doi profesori la școala primară Robb din Uvalde, Texas.

Source link