Ce se întâmplă atunci când îți trosnești degetele, de fapt. Un medic spune adevărul despre efectele acestui obicei

Un medic explică ce se întâmplă, de fapt, în corp atunci când îți trosnești degetele. Videoclipul s-a viralizat rapid, iar oamenii au aflat ce efecte are acest obicei.

De mici am fost învățați de părinți că nu este bine să îți trosnești degetele. Se pare însă că este vorba doar despre un mit. Un videoclip de pe platforma Reddit s-a viralizat rapid după ce mitul potrivit căruia vei face artrită dacă îți trosnești degetele a fost dezmințit.

Există o explicație! Iată ce se întâmplă, de fapt, după ce ți-ai trosnit degetele.

„Deci există o substanță asemănătoare lubrifiantului care se găsește între articulațiile tale și se numește lichid sinovial. Acesta conține gaze dizolvate, în principal, dioxid de carbon. Aceste formează niște bule atunci când schimbi presiune prin strângerea degetului și apoi, imediat acele bule se „sparg” parțial, provocând sunetul pe care îl cunoaștem și îl urâm cu toții. Înainte de a reuși să îți trosnești degetele, din nou, trebuie să aștepți aproxim 20 de minute, pentru ca bulele rămase să se dizolve. Pocnetul pe care îl auzi atunci când îți trosnești degetele este diferit, de exemplu, de cel pe care îl auzi când te ridici repede de pe canapea. Cel mai probabil, acest sunet provine de la tendoanele care trec peste oase”, a spus naratorul, în timp ce arăta spre o rafiografie RMN cu un deget rupt.

Un medic și-a trosnit degtele timp de 60 de ani

Toată lumea vrea să știe dacă pot apărea efecte negative din cauza acestui obicei. Ei bine, Donald Unger este un doctor care a decis să-și trosnească, timp de 60 de ani, degetele de la o mână pentru a afla dacă acest obicei i-ar putea provoca artrită.

„Nu i-a provocat artrită și acest lucru a fost confirmat și de alte studii. Așa că, se pare că trosnirea degetelor nu îți dăunează, ci doar îi deranjează pe cei care te aud”, se mai arată în clip.

Utilizatorii de pe rețelele sociale s-au bucurat să afle că mitul a fost dezmințit și că obiceiul lor nu va avea repercusiuni pe viitor: „Bine de știut, fac asta zilnic!! / Mișto. Acum îmi pot trosni în pace degetele, încheieturile, gâtul, umerii, partea superioară a spatelui, genunchii, gleznele și degetele de la picioare în pace”, au spus câțiva internauți.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……Source link