El este preotul din România care a anulat toate taxele bisericești. Motivul din spatele deciziei sale

Preotul bisericii din satul Mihuleni, raionul Șoldănești, parohul Ioan Graur, a anulat toate taxele bisericești. Iată care este motivul din spatele deciziei sale.

Biserica din satul Mihuleni raionul Șoldănești se subordonează Mitropoliei Moldovei. Aici slujește Parohul Ioan Graur, iar mulți enoriași vin la slujbele sale. La scurt timp după ce a ajuns la parohia unde slujește, în februarie 2022, părintele a luat o decizie radicală! A hotărât să anuleze toate taxele bisericești și spune că toți preoții ar trebui să-i urmeze exemplul.

Preotul Ioan Graur s-a gândit la oamenii nevoiași, care nu-și pot permite taxele bisericești. Părintele deține o mică afacere în Șoldănești, așa că are suficienți bani să-și întrețină soția și pe cei doi copii pe care îi au împreună, dar și să aibă grijă de biserica unde slujește. Duce un trai decent pe propriile puteri, iar slujbele pe care le ține sunt dintr-o datorie față de Dumnezeu și nu pentru bani.

”Pentru mine, să săvârşesc slujbe este o datorie în fața Domnului, fără să fie vorba de bani sau de altceva. Eu sunt obligat, pentru că, mai apoi, voi răspunde pentru faptele mele. Fiecare om are nevoile sale: care are copii de întreținut, care bătrâni, bolnavi, care nu are loc de muncă sau alte griji, eu nu pot să-mi permit să le spun plătiți-mi pentru asta sau asta. Eu încerc cu puterile mele să fac totul. Acolo unde este taxă, nu mai este har”, a spus părintele, potrivit radiosimplu.ro.

Pentru ce se folosesc banii din taxele plătite la evenimente

În plus, atunci când oamenii lasă bănuți pentru diverse evenimente speciale, suma se folosește pentru a întreține biserica. După ce preotul Ioan Graur a venit în parohie, s-a mobilizat și a făcut reparații în lăcașul de cult.

„Cine vine pentru un eveniment mai special și vrea să lase o taxă anumită, o folosim pentru întreținerea bisericii. În biserică la noi nu se făcuse reparație de 20 de ani, iar de când am venit la parohie, cu ajutorul prietenilor mei de peste hotare, cu forțele proprii și cu ajutorul enoriașilor, am reușit să reparăm și să aducem biserica într-o stare mai bună”, a mai spus părintele Ioan.

SURSA FOTO: radiosimplu.ro

 

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……Source link