(P) Dieta lui Cristiano Ronaldo: Secretul unei cariere de invidiat

Cristiano Ronaldo are un fizic invidiat de mulți oameni. Chiar dacă a ajuns la 39 de ani, forma pe care Ronaldo o are îl ajută să evolueze la un nivel bun, iar fotbalistul portughez este dat exemplu pozitiv adesea când vine vorba despre fizicul pe care îl are. Dincolo de antrenamentele spartane pe care portughezul le are, dieta îl ajută să se mențină în formă.

Despre dieta lui Cristiano Ronaldo s-a discutat dintotdeauna. Mulți au dorit să afle ce face portughezul pentru a se menține într-o formă atât de bună. Din acest motiv, el a fost întrebat în mai multe interviuri despre mesele sale. Iar Ronaldo nu a evitat subiectul, ci dimpotrivă, l-a detaliat.

“Am o dietă bogată în proteine, ce conține o mulțime de carbohidrați integrali, fructe și legume. Evit alimentele zaharoase”, a afirmat Cristiano Ronaldo într-un interviu acordat în trecut.

Preparatul preferat al lui Cristiano Ronaldo este bacalhau braz. Deloc surprinzător, având în vedere că acesta este unul dintre cele mai populare preparate din Portugalia. Rețeta este simplă și conține un amestec de cod, ceapă, ouă și cartofi tăiați subțiri.

Totuși, Ronaldo nu se limitează doar la bacalhau braz și a explicat că este și fanul fripturii cu salată. Jucătorul portughez preferă să consume până la 6 mese mici în fiecare zi.

“Uneori mănânc până la șase mese mai mici în fiecare zi în așa fel încât să mă asigur că am suficientă energie pentru a efectua fiecare sesiune de antrenament la un nivel superior”, a explicat Ronaldo, care a menționat că evită pe cât se poate băuturile alcoolice, deoarece nu sunt indicate în activitatea unui sportiv. În schimb, Ronaldo se hidratează din plin cu apă plată.

Cristiano Ronaldo, o carieră de invidiat

Cristiano Ronaldo a împlinit recent 39 de ani, însă continuă să joace. Este legitimat în Arabia Saudită, la Al-Nassr, unde înscrie la foc automat. Chiar dacă se află pe finalul carierei, portughezul are un CV de invidiat, mai ales din perioada în care a jucat pentru Manchester United, Juventus Torino și Real Madrid. Ronaldo a fost mereu obișnuit cu presiunea de a lupta pentru trofee importante, iar în vară are șansa să obțină un nou titlu de campion cu naționala sa la EURO 2024. Portugalia este a 4-a favorită la trofeu, cu o cotă de 8.00 pe site-urile de pariuri sportive fotbal în urma Angliei, Franței și Germaniei.

Cu Manchester United, Ronaldo a câștigat trei titluri, o Cupă a Angliei, două Cupe ale Ligii, un trofeu de Champions League și Campionatul Mondial al Cluburilor. Toate acestea au fost câștigate în prima aventură a lui Ronaldo pe Old Trafford. A urmat trecerea la Real Madrid, unde a trăit cea mai bună parte a carierei. Aici, portughezul a câștigat patru trofee de Champions League, două titluri, două Cupe ale Spaniei, două Supercupe ale Spaniei, două Supecupe ale Europei și trei Campionate Mondiale ale Cluburilor.

Cu Juventus Torino, Ronaldo nu a reușit să câștige Champions League, dar se poate mândri cu două titluri în Serie A, două Supercupe ale Italiei și o Cupă a Italiei. O altă performanță notabilă din cariera lui Ronaldo este câștigarea Campionatului European alături de naționala Portugaliei. În plan individual, Ronaldo a câștigat de cinci ori Balonul de Aur, în 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017.

Ronaldo vrea să joace până în 2027

Deși în luna februarie a împlinit 39 de ani, Ronaldo nu se gândește să se retragă. El a anunțat că vrea să le demonstreze celor care îl contestă că încă mai poate să marcheze gol după gol, iar reușitele de la Al-Nassr confirmă statutul său de marcator veritabil. „Ei spun că Ronaldo e terminat…, dar nu e adevărat. Voi continua să joc până când picioarele mele îmi vor zice ‘Cristiano, a venit finalul!’”, a explicat portughezul.

Potrivit informațiilor apărute în presa din Arabia Saudită, Ronaldo a informat clubul Al-Nassr că își dorește prelungirea înțelegerii până la începutul lui 2027. El vrea să mai evolueze pentru naționala Portugaliei și la Cupa Mondială din 2026 înainte de a se retrage.

Saudiții sunt și ei de acord să-i ofere prelungirea înțelegerii, mai ales că Ronaldo a fost un deschizător de drumuri. El s-a transferat la Al-Nassr la începutul lui 2023, iar apoi a fost urmat de multe alte staruri ale fotbalului mondial, în ceea ce în prezent este considerat un „El Dorado” al acestui sport, având în vedere sumele uriașe ce sunt plătite ca salarii.

Sursa foto – canva.com

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……Source link