(P) Personajele din GTA 6, inspirate din Bonnie & Clyde?

GTA 6 va apărea tocmai în 2025, însă după publicarea trailerului numeroase detalii interesante au ieșit la iveală. Și cum acest joc are milioane de fani în toată lumea, presa de specialitate lansează o nouă ipoteză legată de sursa de inspirație folosită pentru două dintre personaje.

În trailerul GTA 6 am putut să o vedem pe Lucia, personajul feminin din joc, dar ea face pereche cu un personaj masculin al cărui nume nu a fost încă făcut public. „Singurul mod în care vom trece peste asta este să rămânem o echipă, să fim împreună”, îi spune Lucia la un moment dat personajului masculin, într-un moment de fugă, într-o mașină plină cu bani. Personajele jefuiesc și un magazin și vorbesc despre încrederea pe care trebuie să o aibă unul în celălalt, în timp ce se află într-o cameră de hotel.

Încă de anul trecut, publicația Bloomberg a scris că cei de la Rockstar Games au folosit ca sursă de inspirație cunoscuții bandiți Bonnie & Clyde pentru realizarea personajelor principale din GTA 6. Rockstar Games nu a confirmat această ipoteză, însă imaginile din trailer par să arate că există numeroase elemente comune între personajele din joc și cunoscuții bandiți.

„O mare parte din puținul pe care l-am văzut până acum în trailer ne oferă un vibe de Bonnie & Clyde și ar putea crea o dinamică unică atât în termeni narativi, cât și în modul în care jocul s-ar putea dezvolta”, au scris și cei de la Games Radar.

Cât privește numele personajului, acesta nu a fost făcut public, deși există speculații că s-ar putea numi Jason. Ambii lucrează îndeaproape, în timp ce comit diverse infracțiuni, iar în paralel au și o relație amoroasă. Povestea este așadar asemănătoare cu cea a lui Bonnie & Clyde.

Bonnie & Clyde, sursă de inspirație nu doar pentru GTA 6

Nu ar fi ceva neobișnuit ca acești bandiți să fie folosiți ca sursă de inspirație în GTA 6. Deși au trecut mai bine de 80 de ani de când au murit, ei rămân în continuare cunoscuți ca fiind cei mai cunoscuți bandiți din istorie. Povestea lor a fost readusă la lumină în 2003 de rapperul Jay-Z, care a avut un featuring cu Beyonce pe piesa „Bonnie & Clyde”.

Tot recent a apărut și filmul „The Highwaymen” (2019), în care s-a prezentat cursa de urmărire a acestora. Și tot în 2019 a fost lansat și unul dintre cele mai dinamice sloturi – „Bonnie & Clyde”. Creat de compania Red Rake, slotul prezintă o cursă distractivă a lui Bonnie & Clyde, care sunt simboluri principale pe grila de joc. Slotul este disponibil cu mize demo și reale și în România, pe platforma de cazino player.ro.

Bonnie & Clyde au fost inamici publici în SUA între 1931 și 1934, după ce au jefuit numeroase bănci, magazine mici și benzinării. Numele lor complet a fost Bonnie Elizabeth Parker și Clyde Chestnut Barrow și sunt considerați doi dintre cei mai cunoscuți bandiți din istorie. Activitatea lor se desfășura în special în statele New Mexico, Oklahoma, Missouri, Iowa, Ohio, Michigan, Illinois și Indiana.

Au ucis 9 oameni ai legii și au fost prinși de 2 ori, dar de fiecare dată au reușit să evadeze. Cei doi au profitat și de faptul că legislația nu permitea ca agenții federali să-i urmărească pe teritoriul unui alt stat american, motiv pentru care și-au creat un traseu care să-i ajute să scape cu ușurință. Ei au murit la data de 23 mai 1934, pe un drum rural din Bienville Parish, Louisiana, după ce au fost uciși de forțele de ordine cu peste 130 de gloanțe.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În……Source link