„Bombardierul” care a lovit cu bolidul un polițist are antecedente / Are experiență în instanță

  • Individul arestat pentru că a lovit un polițist, ca să nu fie descoperit drogat și băut la volan, are experiență la capitolul procese
  • El a comis un accident în timp ce nu avea poliță RCA și a primit o amendă, pentru că a condus agresiv

Tânărul care a fost arestat pentru că a lovit un polițist cu mașina, ca să nu fie descoperit cu droguri și alcool în sânge are un trecut interesant. Într-un dosar, el a fost chemat în fața instanței, fiindcă a comis un accident minor, fără a poseda asigurare obligatorie auto. În dosarul respectiv, instanța a decis: „Admite cererea. Obligă pe pârât la plata sumei de 6.962,21 lei reprezentând: 5.778,45 lei cu titlu de despagubiri despăgubiri achitate pentru prejudiciile rezultate în urma accidentului de circulaţie, suma de 303,45 lei cu titlu de contravaloare prestaţie (constatare avarii) achitata socităţii E-Claims Management SRL în dosarul F.P.V.S. 208/2020, suma de 220,15 lei cu titlu de contravaloare prestaţie achitata societăţii AML Tehnic SRL în dosarul F.P.V.S. 208/2020 si suma de 660,16 lei cu titlu de dobânda legală calculată de la data efectuării plăţii si până la data introducerii prezentei acţiuni. Obligă pe pârât la plata sumei reprezentând dobândă legală penalizatoare calculată în continuare de la data introducerii cererii şi până la stingerea debitului. Obligă pe pârât la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 200 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu apel în termen de 30 zile de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Judecătoria sectorului 4 Bucureşti. Pronunţată azi, 21.02.2023, prin punerea solutiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
Document: Hotarâre 2671/2023 21.02.2023”, a decis instanța.

În alt dosar, în care individul a contestat o amendă, judecătorii au decis să îi respingă cererea, stabilind că sancțiunea a fost aplicat conform legii. „Respinge plângerea formulată de petentul COVACI ALEXANDRU FLORIN, în contradictoriu cu intimatul I.P.J. Olt, cu sediul în Slatina, Str. M. Eminescu nr. 19, jud. Olt, împotriva procesului verbal de contravenţie seria POTX nr. 0369024, întocmit la data de 09.04.2023, de intimată, ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea pentru exercitarea căii de atac urmând a fi depusă la Judecătoria Slatina. Pronunţată azi 12.10.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia grefei prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre 3877/2023 12.10.2023”.

După aceste hotărâri, același individ a încercat, în urmă cu trei zile, să calce un polițist aflat în misiune. După acest incident, el a fost arestat. „La data de 24 februarie a.c., pe șos. Nordului din sectorul 1 al Capitalei era organizată o acțiune de control pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
În jurul orei 04:30, un polițist din cadrul Brigăzii Rutiere a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea. Imediat, polițiștii Brigăzii Rutiere au plecat în urmărirea acestuia reușind, într-o primă fază, blocarea autoturismului pe o stradă adiacentă.
În aceste împrejurări, în încercarea de a se sustrage în continuare măsurilor de impunere a legii, conducătorul auto a forțat barajul instituit de polițiști, acroșându-l pe unul dintre aceștia care începuse procedura de extragere forțată din autoturism, după care și-a continuat deplasarea. În urma acestei acțiuni, o autospecială din cadrul Brigăzii Rutiere a fost, de asemenea, avariată.
După producerea acestui al doilea eveniment, conducătorul în cauză a abandonat autoturimul pe o altă stradă din sectorul 1, încercând să-și asigure scăparea pietonal.
În urma activităților desfășurate, polițiștii l-au depistat pe acesta într-o zonă adiacentă și l-au imobilizat cu ajutorul mijloacelor din dotare.
După stabilirea identității persoanei în cauză, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, rezultatul indicat fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
În acest context, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost condus la sediul INML pentru prelevarea mostrelor biologice”, a precizat Brigada Rutieră București.

A doua zi, „bombardierul” a fost dus în fața instanței, iar aceasta a decis: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București de arestare preventivă a inculpatului COVACI ALEXANDRU FLORIN în dosarul penal nr.1929/160/P/2024. Dispune arestarea preventivă a inculpatului COVACI ALEXANDRU FLORIN, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.02.2024 până la data de 25.03.2024, inclusiv. Dispune emiterea de urgenţă a mandatului de arestare preventivă şi comunicarea acestuia potrivit dispoziţiilor legale. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare pentru cei prezenți și de la comunicare pentru cei absenți. Pronunţată în cameră de consiliu astăzi, 25 februarie 2024, ora 01:00”.

Citește și: Rona Hartner, dreptate dincolo de moarte / Regretata artistă era hărțuită și în mormântSource link