Iohannis, după ratificarea aderării Suediei la NATO de către Parlamentul Ungariei: Vom consolida postura de apărare şi descurajare pe Flancul Estic


Contribuţia Suediei la securitatea euroatlantică este esenţială, afirmă preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, după ce Parlamentul Ungariei a ratificat aderarea țării nordice la NATO.Klaus IohannisFoto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia”Astăzi au fost îndeplinite condiţiile pentru a primi Suedia în familia NATO. Contribuţia sa la securitatea euroatlantică este esenţială. Cu Suedia în NATO, vom consolida postura de apărare şi descurajare pe Flancul Estic şi vom continua sprijinul puternic pentru Ucraina. Împreună suntem mai puternici”, a scris şeful statului pe platforma X.

Today conditions are set to welcome Sweden in the @NATO family. Its contribution to the Euro-Atlantic security is substantial. With Sweden in NATO we will enhance defence and deterrence on the Eastern Flank and continue our strong support for Ukraine. Together we are stronger.— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) February 26, 2024Parlamentul ungar a ratificat luni aderarea Suediei la NATO, deschizând în cele din urmă calea pentru ca țara nordică să se alăture NATO.Candidatura Suediei a fost aprobată cu o majoritate covârşitoare de voturi (188 dintr-un total de 199), după aproape doi ani de aşteptare.

Source link