Alertă alimentară! Un preparat a fost retras de Dr. Oetker de pe rafturile magazinelor

  • Alertă alimentară!
  • Un preparat a fost retras de Dr. Oetker de pe rafturile magazinelor

Dr. Oetker a făcut o avertizare alimentară cu privire la un produs comercializat sub marca sa. Alimentul a fost retras de pe rafturile magazinelor din cauza toxinelor de mucegai care au fost descoperite. Pentru clienții care l-au achiziționat, ei sunt sfătuiți să nu îl consumi, fiind un adevărat pericol pentru sănătatea umană.

Ce produs alimentar a fost retras

O nouă avertizare alimentară a fost făcută de marele comerciant Dr. Oetker. Un produs alimentar a fost retras de pe rafturile magazinelor, după ce s-au descoperit toxine de mucegai într-unul dintre produsele pe care le comercializează. Cumpărătorii nu trebuie să-l consume, existând riscul de toxiinfecție alimentară.

În comunicatul publicat de companie se specifică că „Smoothie Bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in” (Smoothie Bowl mit Erdbeer, Banane, Aronia und Leinsamen) va fi retras de la comercializare, în urma mucegaiului descoperit la un produs. Desertul este foarte popular printre clienți, astfel că ei sunt dezamăgiți de cele întâmplate.

Conform producătorului, decizia a fost luată după ce s-au descoperit reziduuri de patulină, o substanță produsă de mucegai. Simptomele pe care le poate declanșa în organism fac referire la indigestie, greață și vărsături.

Unde a fost distribuit produsul

Produsul alimentar, Smoothie Bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in a fost distribuit în magazinele din Finlanda, Austria și Germania. Clienții sunt îndemnați să trateze situația cu seriozitate și să nu consume produsul, chiar dacă l-au achiziționat. Retragerea de pe rafturile magazinelor face referire doar la produsele de 200 de grame, care urmau să expire pe 23 aprilie 2024.

Produsele alimentare achiziționate pot fi restituite magazinului, fără a fi nevoie de prezentarea bonului fiscal. Cumpărătorii își vor primi banii înapoi.

Produsul în care s-au descoperit reziduuri de patulină nu mai poate fi consumat sub nicio formă. Substanța se regăsește și în fructele și legumele mucegăite, cum ar fi merele. Consumată în cantitate mare, poate să provoace greață, inflamații ale stomacului și afectarea ficatului.

CITEȘTE ȘI: 14 copii, duși de urgență la spital, după ce au luat masa la o pensiune din Rucăr. A fost depistat un focar de toxiinfecție alimentară



Source link