Mihailo Podoliak: Orice încercare de a lega Ucraina de atacul terorist de la Moscova este absolut nesustenabilă


Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a negat din nou că Kievul ar avea vreo legătură cu atacul terorist de la Crocus City Hall, afirmând că „orice încercare de a lega Ucraina de atacul terorist este absolut nesustenabilă”, citează News.ro.Mhailo PodoliakFoto: Hennadii Minchenko / Avalon / Profimedia„Aşteptam versiunea oficialilor ruşi despre „urma ucraineană” în atacul terorist din Crocus CityHall. Primitivismul şi predictibilitatea sunt caracteristicile ideale ale serviciilor de securitate ruseşti. Încă o dată, FSB confirmă acest lucru… Dar este totuşi necesar să subliniem încă o dată faptele.

1. În regiunea centrală, un grup de bărbaţi înarmaţi trece într-un loc de mare concentrare de oameni. Fără nicio inspecţie…2. Timp de mai bine de o oră şi jumătate, acest grup a împuşcat activ oameni. Nu există nicio intervenţie a forţelor de ordine. În paralel – aceştia subminează clădirea…3. Un grup de terorişti în componenţă completă părăseşte calm clădirea şi cu aceleaşi maşini care au ajuns la Crocus pleacă în direcţia… liniei de front. Încă o dată – o face pe maşinile deja recunoscute…

4. Datele preliminare şi declaraţiile martorilor oferă portrete ale atacatorilor şi îi leagă destul de clar de radicalii islamici…5. Bărbaţii căutaţi se îndreaptă spre punctele de trecere a frontierei blocate, unde există lupte active şi unde fiecare metru este saturat de forţele de securitate ruseşti pentru a face o trecere manifestă, demonstrativă…Concluzia este evidentă: orice încercare de a lega Ucraina de atacul terorist este absolut nesustenabilă. Ucraina nu are nici cea mai mică legătură cu acest incident. Ucraina are un război în toată regula cu Rusia şi va rezolva problema agresiunii Rusiei (agresiune, apropo, cu o componentă teroristă deliberată) pe câmpul de luptă. Versiunile serviciilor speciale ruseşti cu privire la Ucraina sunt absolut nesustenabile şi absurde…”, a scris Podoliak pe platforma X.

We expected Russian officials’ version of the „Ukrainian trace” in the terrorist attack in #CrocusCityHall. Primitivism and predictability are ideal characteristics of the Russian security services. Once again, the #FSB confirms this… But it is still necessary to emphasize the…— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 23, 2024Serviciul de securitate rus (FSB) a declarat că „toţi cei patru terorişti” au fost arestaţi în timp ce se îndreptau spre graniţa ucraineană şi că aceştia aveau contacte în Ucraina. FSB a mai precizat că aceştia au fost transferaţi la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat că aceştia voiau să se ascundă în Ucraina.În prima sa intervenție publică cu privire la atac, președintele rus Vladimir Putin a reluat afirmația conform căreia suspecții încercau să fugă în Ucraina, el adăugând că cei care au ordonat atacul vor fi pedepsiți.

Atacul de la concertul de la Crocus City Hall s-a soldat cu 143 de morţi.

Urmărește LIVE ultimele informații despre atacul de la MoscovaCitește și:

Source link