Duminica orbului din naştere. Ce semnificație are această sărbătoare din a 6-a duminică de la Paști
[ad_1]
Duminica orbului din naştere. Anul acesta, în a 6-a duminică de la Paști este prăznuită sărbătoarea marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie, și anume Duminica orbului din naștere.
In articol:
Ziua de 6 iunie este marcată în calendarul cu cruce roșie. Din acest motiv, femeile si barbatii nu au voie sub nicio forma sa lucreze, sa faca treburi gospodaresti, sa taie, sa coase ori sa spele.
Ce semnificație are această sărbătoare din a 6-a duminică de la Paști
Recomandat este ca în această zi de sărbătoare, crestinii sa mearga la biserica, unde preotii susțin in ziua de duminica, 6 iunie, slujba despre pilda orbului din nastere.
Semnificația predicii susținute de preoți în duminica a 6-a după Paști este aceea că un orb din nastere primeste vindecare de la Hristos.
Citeste si: Rusalii 2021: Pe ce dată pică sărbătoarea şi câte zile libere vom avea?
Citeste si: Înălţarea Domnului 2021: Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?
Ucenicii
auzind ca acesta nu a vazut niciodata, ii cer socoteala Invatatorului: „Cine a pacatuit: acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?” (Ioan 9, 2). Intrebarea apostolilor cu privire la pacatele orbului este fara sens, daca tinem seama ca acesta nu vazuse niciodata. Daca orbirea ar fi fost cauzata de propriile pacate, atunci acestea ar fi trebuit savarsite inainte de nasterea sa, deci intr-o alta viata. Ori credinta in reincarnare este straina de invatatura Bisericii, potrivit crestinortodox.ro.
Se spune că orbul din naştere a primit de la Mântuitorul Iisus Hristos nu doar lumina ochilor, fapt care i-a produs o bucurie mare, ci acesta a fost luminat şi sufleteşte, iar mintea, inima şi voinţa lui au dovedit o vedere mai înaltă decât cea fizică, fiind înzestrat de Iisus cu darurile luminii Învierii.
Este bine ca in ziua a 6-a după Paști, mai excat în data de 6 iunie, sa nu se munceasca, deoarece va fi cruce roșie, dar și pentru că duminica este considerata o zi de odihna.
Citeste si: Rugăciune pentru cei adormiți. Ce rugăciune să spui pentru pomenirea celor trecuți la Domnul
De asemenea, ziua de 6 iunie este ultima duminică când se mai rostește salutul pascal „HRISTOS A ÎNVIAT!”. Iar după această sărbătoare urmează să fie prănuită Înălţarea Domnului, atunci când vom rosti salutul „Hristos s-a Înălțat!”.
[ad_2]
Citește mai mult..