”Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat”. Medicul naționalei Danemarcei, mărturie înfiorătoare

[ad_1]

  • Handbal EHF Champions League: Finala: Barcelona – Aalborg, duminică, 19:00, Digi Sport 1

  • Handbal EHF Champions League: finala pentru locul 3: Nantes – PSG, duminică, 16:15, Digi Sport 1

Christian Eriksen, starul Danemarcei, s-a prăbușit în minutul 42 al partidei pe care reprezentativa țării sale a susținut-o în compania Finlandei, la EURO 2020. Au fost minute în care toată planeta s-a rugat pentru mijlocașul nordic. Acesta și-a revenit în cele din urmă grație intervenției prompte a medicilor.

Morten Boesen, medicul Danemarcei: ”Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat. Din fericire, s-a agățat de viață”

Boesen a dezvăluit că Eriksen avea puls când echipa medicală a intrat să-i acorde primul ajutor, însă lucrurile au luat o întorsătură dramatică în doar câteva secunde.

Am fost chemați când s-a prăbușit pe gazon. Stătea pe o parte și respira. Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat. Am început rapid manevrele de resuscitare. Doctorul de la stadion ne-a ajutat enorm, ca și restul echipei de urgență. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. Din fericire, s-a agățat de viață”, a spus Morten Boesen, medicul Danemarcei.

Meciul a fost întrerupt aproximativ o oră și jumătate, dar după ce Christian Eriksen și-a revenit și starea sa a fost stabilizată, partida s-a reluat. Marcați de evenimentul nefericit care l-a avut drept protagonist pe coechipierul lor, danezii au fost învinși de finlandezi, 1-0, care au bifat prima victorie din istorie la un Campionat European.

Etichete: christian eriksen , danemarca finlanda , medic danemarca , morten boesen

[ad_2]

Citește mai mult..