„Suntem stupefiați, am ajuns, din eroi, torționari. Să vedem ce o să urmeze”

[ad_1]

A fost a treia seară de proteste față de restricții în țară. În mai multe orașe, participanții la demonstrații au devenit agresivi și au fost legitimați de jandarmi. Medicii sunt stupefiați de faptul că mulți oameni protestează chiar în fața spitalelor. Nu înțeleg cum, după mai bine de un an de luptă cu un virus periculos, au ajuns să fie huiduiți și să li se strige că sunt „criminali”.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Acele două imagini pe care le-am văzut aseară, cu un pacient cu mască de oxigen care privea de la geam spre curtea unde personalul medical era hulit și altă poză cu personal medical cu combinezoane, erau de asmenea huliți. Personalul medical se străduiește de mult timp să facă față unei pandemii, iar pacienții nu au nicio vină că s-au îmbolnăvit sau că fac forme grave.

Vă rog să respectați cadrele medicale, pacienții, regulile acestea care sunt menite să ne ajute.

Simin Florescu, managerul Spitalului Matei Balș: Din punctul de vedere al atitudinii față de personalul medical și auxiliar, noi suntem stupefiați, uitându-ne cum am ajuns din eroi torționari, criminali, asasini. Să vedem ce o să urmeze.

Toți colegii mei și cu mine nu mai privim decât un pic amuzați la aceste etichete, pentru că vom continua să ne facem profesia, indiferent cum suntem etichetați. Dar la un moment dat devine dureros să-ți petreci ziua în spital, nopțile, și apoi să fii etichetat criminal, psihopat, terorist. Noi nu facem decât să vindecăm sau să ameliorăm.

Ștefan Lazăr, medic la Spitalul Victor Babeș: Încerc să le spun celor care spun că masca e un lucru rău să pună în balanță masca cu sufocarea. Asta pățesc acești oameni. E unul dintre cele mai îngrozitoare moduri de a muri. O spun în mod direct. Ar trebui, fiecare în sinea lui, să ne gândim un pic. Tot ce înseamnă restricții sunt lucruri care încearcă să ne protejeze, să tragem câteva luni până trecem de limanul acesta. Noi suntem la maxim, peste maxim nu se poate.

Bogdan Dinu, medic primar medicină de urgență, Spitalul Floreasca: Suntem toți oameni, și eu aș vrea să stau mai mult cu copilul, să merg în concediu. Nu vă spun de când n-am mai avut concediu. Din păcate, diferența e că noi nu avem timp să lăsăm armele jos.

Editor : M.B.

[ad_2]

Citește mai mult..