Incendiile din Turcia continuă să facă victime. Bilanțul s-a ridicat la 4 morți

[ad_1]

Bilanţul unor incendii violente care devatează de trei zile coasta de sud a Turciei a crescut la patru morţi, au anunţat vineri autorităţile, relatează Reuters.


In articol:


Autorităţile turce au înregistrat săptămâna aceasta 60 de incendii în 17 provincii- situate în zona de coastă la mările Mediterană şi Egee, alimentate de o caniculă puternică şi rafale violente de vânt.

Totodată, președinția turcă a declarat faptul că aceste incendii, petrecute în ultimele zile, sunt de origine criminală.

Incendiile erau în curs în şase provincii- inclusiv în provincia turistică Antalya şi în provincia Mugla, la Marea Egee, a anunţat ministrul Pădurilor Bekir Pakdemirli.

Citeste si: Alertă! Incendiile forestiere din sudul Turciei au ajuns în stațiunile turistice. Hotelurile din Marmaris au fost evacuate

Zeci de sate, dar şi hoteluri au fost evacuate în toiul sezonului estival.
De asemenea, trei persane au murit în zona Manavgat, la 75 de kilometri est de Antalya.

O a patra persoană a fost găsită moartă joi la Marmaris, în provincia Mugla, la aproximativ 200 de kilometri vest de Manavgat. Marmaris este una dintre cele mai populare destinații turistice ale Turciei, fiind și pe lista de preferințe ale românilor.

Peste 100 de persoane au fost evacuate miercuri, 28 iulie

Autorităţile din Turcia au intervenit imediat pentru a salva persoanele aflate în pericol şi pentru a stinge focul. P este 100 de persoane au necesitat evacuare, îngrijiri medicale sau au fost afectate de pagube materiale cauzate de incendiu.

Citeste si: Directoarea unei școli din București și soțul acesteia, un cunoscut preot, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii de miercuri

Mai multe zone rezidenţiale au fost evacuate miercuri, 28 iulie 2021.

Astfel, vremea caniculară şi vântul puternic au făcut ca flăcările să se răspândească pe teritoriul oraşului Manavgat, situat la o distanţă de 75 de kilometri est de staţiunea Antalya, precum şi în satele din apropiere.

Incendiu puternic de vegetație[Sursa foto: PixaBay]

122 de persoane rănite în urma incendiilor din Turcia

Agenţia turcă pentru situaţii de urgenţă (AFAD) a precizat că 122 de persoane au avut de suferit de pe urma incendiului, iar 58 dintre acestea au necesitat îngrijiri medicale.

AFAD a mai declarat faptul că o aeronavă, o

dronă, 19 elicoptere, circa 250 de vehicule şi 960 de membri ai echipelor de intervenţie au luat parte la operaţiunile desfăşurate pentru a ţine incendiul sub control, iar Semiluna Roşie din Turcia a trimis personal şi alimente în regiune.

 

[ad_2]

Citește mai mult..