Antiviralul Paxlovid ar putea ajunge în România. Ministerul Sănătății a început demersurile în acest sens

[ad_1]

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că a început demersurile pentru a aduce în România antiviralul Paxlovid aprobat în SUA pentru tratarea COVID-19.


In articol:


Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății, în ceea ce privesc pregătirile pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanții Pfizer pentru a găsi soluții de asigurare a tratamentului

cât mai repede pentru pacienții români infectați cu COVID-19.

Citeste si: Ministrul de Interne, Lucian Bode: Valul 5 al pandemiei vine în maxim trei săptămâni

Paxlovid se administrează oral

Paxlovid este un antiviral ce se administrează oral, aflat în procedură de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului. 

Tratamentul este recomandat pacienților care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Potrivit studiilor, medicamentul reduce riscul de spitalizare și de deces cu aproximativ 90% dacă este administrat în primele zile de la confirmarea infectării cu COVID-19.

Citeste si: Schimbare de ultim moment în privința certificatului Covid. Guvernul face un pas înapoi

Ce a spus ministrul Sănătății?

„Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării și a tratamentului în ambulator”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

Citeste si: Bill Gates aruncă bomba despre tulpina Omicron: „Este posibil să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei”

Omicron, mai puțin sever decât Delta

Studii timpurii publicate atât în Marea Britanie, cât și în Africa de Sud sugerează că persoanele care se infectează cu varianta Omicron de coronavirus sunt mult mai puțin susceptibile să ajungă la o boală severă și să fie spitalizate decât cei care contractează varianta Delta. 

Un nou studiu realizat de Imperial College din Londra arată că persoanele confirmate cu Omicron au cu 15-20% șanse mai mici să aibă nevoie de internare la spital și cu 40-45% mai puține șanse să necesite o spitalizare îndelungată.

Un al doilea studiu, realizat la nivelul Scoției, denumit „Evaluarea timpurie a pandemiei și supraveghere îmbunătățită a pacienților de Covid-19”, spune că Omicron este asociat cu o reducere cu două treimi a riscului de internare în comparație cu Delta.

Citeste si: Comisia Europeană anunță că noul test PCR detectează varianta Omicron fără a fi nevoie de o secvențiere

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..