Încheind săptămâna Unificării, Andrei Neagu analizează toate modificările din cadrul competiției Survivor: „Echipa recent formată… se zbate să înțeleagă schimbările”.

Survivor România, emisiunea de televiziune de pe PRO TV, a ajuns la finalul Săptămânii Marii Unificări, cu ultimul episod difuzat la ora 20:30. Faimoșii și Războinicii s-au confruntat în fiecare zi în lupte intense, dar au primit și ajutorul celor patru mentori invitați special. Episodul de ieri a fost marcat de două eliminări dure în rândul Faimoșilor, Ada Dumitru pentru probleme de sănătate și Mihai Zmărăndescu prin voturile celor de acasă. Comentând reacțiile membrilor tribului roșu, Andrei Neagu a declarat că Bianca Patrichi părea că nu înțelege ce se întâmplă, iar reacția Ștefaniei nu părea sinceră și căuta să elimine alți concurenți.

În timp ce membrii tribului albastru au discutat și ei despre strategiile celor de la Faimoși, Neagu a declarat că Războinicii s-ar fi comportat la fel dacă ar fi avut probleme. Fostul concurent a declarat că vede că deliberările lor nu sunt încă suficient de avansate în ceea ce privește apropierea finalelor concursului.

Ce a urmat a fost o seară plină de emoție și trăiri puternice, în care cele două triburi și-au părăsit insulele pentru petrecerea Marii Unificări. Deși a părăsit competiția cu câteva săptămâni în urmă, Andrei Neagu a profitat de această ocazie pentru a-și aminti de Insula unde a trăit. El a vorbit despre acel loc, locul care a fost acasă pentru el, care i-a văzut atât durerea, cât și bucuria și a adăugat că a fost foarte emoționat să îi vadă pe toți părăsind insula pentru ultima dată și își amintea foarte bine de momentele în care el era acolo.

Singurul joc jucat în această seară a fost unul pentru Recompensă și a adus o primă, în care cei patru mentori, Alex, Zanni, Elena și Oana, au jucat împreună cu patru concurenți actuali și s-au confruntat cu încercări și eprovocări de diferite niveluri de dificultate. Concurenții învață câte ceva din fiecare luptă și Neagu a spus că ar fi ales-o pe Carmen din echipa Faimoșilor în loc de Ștefania.

Emisiunea s-a încheiat cu o notă pozitivă, întrucât toți concurenții s-au spălat, s-au schimbat, s-au îmbrăcat în haine noi și s-au pregătit pentru petrece Mai Unificare. Andrei Neagu a remarcat că toată lumea pare foarte bine și a apreciat calitatea vestimentațiilor alese care scot în evidență personalitatea concurenților. În timp ce se pregăteau de a pleca, Neagu a observat masa abundentă pe care cei 13 concurenți au avut-o și i-a simțit pe toți târenci în timp ce se odihneau și se bucurau de feluritele delicii culinare întinse pe masă. Emisiunea s-a încheiat cu un final surprinzător, în care triburile nu vor mai exista și toți vor lucra împreună ca o singură echipă, Taino, pentru a avansa în continuare în competiția pentru marele premiu.