„Avem 25 de milioane de motive să fim încrezători în viitor”



Regatul Unit a reușit să vaccineze, până miercuri, peste 25 de milioane de oameni cu prima doză de vaccin împotriva coronavirusului și peste 1,7 milioane și cu a doua doză, la 100 de zile de la începutul campaniei de vaccinare din această țară. Astfel, conform guvernului britanic, numărul celor vaccinați este aproape de jumătate din populația adultă a țării.

Guvernul condus de Boris Johnson susține că ar putea ajunge să atingă ținta de a vaccina toți britanicii cu vârste de peste 50 de ani până în data de 15 aprilie. Datele oficiale arată până miercuri vaccinarea a 25.273.226 de persoane cu prima doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca, dintre care 1.759.445 au primit şi a doua doză, conform Agerpres. Pentru a vaccina cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, guvernul britanic a ales să amâne administrarea celei de-a doua doze dincolo de termenul recomandat de producătorii vaccinurilor.

Avem „25 de milioane de motive să fim încrezători în viitor în timp ce redeschidem precaut societatea”, a spus premierul Boris Johnson.

Premierul britanic spune că urmează să se vaccineze curând și el, și că va alege să o facă cu vaccinul produs de AstraZeneca, pentru a-și arăta susținerea față de acest ser, cu care imunizarea a fost suspendată în mai multe țări UE, din cauza unor suspiciuni legate de efecte adverse. Autoritățile britanice, inclusiv agenția de reglementare a medicamentelor, susțin că vaccinul este sigur și eficace, părere împărtășită de OMS dar și de reglementatorul european.

Editor : Adrian Dumitru