Îl ataci pe Putin, ataci Rusia

[ad_1]

Preşedintele SUA, Joe Biden, crede că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este un „ucigaş” („killer”) şi a spus că şeful statului rus „va plăti” pentru implicarea Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA, informează Euronews.

Declaraţiile au fost făcute de Biden în cadrul unui interviu acordat ABC News şi vin după publicarea în SUA a unui raport al serviciilor de informaţii americane conform căruia Putin s-ar fi aflat în spatele unei operaţiuni destinate influenţării voturilor în favoarea fostului preşedinte SUA Donald Trump, la alegerile prezidenţiale din Statele Unite. 

Preşedintele Biden a declarat că a avut „o lungă discuţie” cu Putin în care i-a transmis liderului de la Moscova că „preţul pe care îl va plăti se va vedea curând”.

Întrebat, în cadrul interviului, dacă e de părere că Putin este un „criminal („killer”), Joe Biden a răspuns:

Da, cred că este

Preşedintele SUA a mai dezvăluit că i-ar fi spus în faţă lui Putin faptul că acesta „n-ar avea deloc suflet”. Replica lui Putin a fost:

Ne înţelegem  noi

Joe Biden împreună cu Vladimir Putin, în 2011
Joe Biden împreună cu Vladimir Putin la o întâlnire dintre cei doi în martie 2011. Foto: Profimedia Images

În acelaşi timp, Joe Biden a recunoscut că în chestiuni reciproc avantajoase, s-a putut înţelege cu Putin, cum a fost în cazul semnării noului tratat NEW START privind limitarea arsenalului nuclear strategic.

Preşedintele Dumei de Stat din Moscova: Este o isterie datorată neputinţei

Prima reacţie a unui oficial rus la adresa declaraţiilor făcute de Biden a venit din partea preşedintelui Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

„A-l califica pe preşedintele Vladimir Putin drept «ucigaş» şi a-l ameninţa că «va plăti» reprezintă un atac împotriva Rusiei”, a afirmat preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, conform Agerpres.

„Este o isterie datorată neputinţei. Putin este preşedintele nostru şi un atac împotriva lui este un atac împotriva ţării noastre”, a scris Volodin, un apropiat al preşedintelui rus, pe contul său de Telegram.

„Cu declaraţiile sale, Biden i-a insultat pe cetăţenii ţării noastre”, a adăugat Volodin, referitor la acuzele aduse de preşedintele american liderului Vladimir Putin.

Editor : Mihnea Lazăr

[ad_2]