Vrem să evităm carantina. Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă dacă vrem să ținem sub control pandemiaPremierul Florin Cîțu le-a cerut prefecților să ia măsuril pentru a se asigura de respectarea „strictă” a regulilor, în condițiile în care numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut mult în ultima vreme. Premierul spune că, dacă actualele măsuri ar fi respectate, nu va fi nevoie de noi restricții.

„Vedem în 30 de județe și în București o creștere continuă a incidenței și, zilnic, avem noi localități în zona roșie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile. Ne vom asigura că tot mai mulți se vor conforma, astfel încât majoritatea cetățenilor care respectă regulile să nu fie afectați de comportamentul celorlalți”, a spus Cîțu.

Premierul a spus că a avut discuții și cu reprezentanții autorităților locale din București și au fost analizate soluții pentru ca regulile să fie respectate „pe stradă, în mijloacele de transport, în centre comerciale, la terase și restaurante, în școli, în instituțiile publice și la locul de muncă”.

„Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă dacă vrem să ținem sub control pandemia. Datoria noastră este să ne asigurăm că măsurile sunt respectate în toate cazurile, întrucât și-au dovedit eficiența. Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta și mai mult activitățile economice. Este clar nevoie de o implicare mai mare a autorităților în informarea populației cu privire la campania de vaccinare și la măsurile pe care le-am urmat și trebuie să le urmăm în continuare”, a spus premierul, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Să ținem însă cont că ne confruntăm cu un val nou al pandemiei, cu tulpini mai ușor transmisibile ale coronavirusului. Avem nevoie să rezistăm în următoarele săptămâni, pentru că în lunile aprilie și mai România va primi alte câteva milioane de doze de vaccin anti-COVID, după care vom putea frâna evoluția îmbolnăvirilor prin continuarea în forță a campaniei de vaccinare”, a adăugat el.

Editor : Monica BoneaCitește mai mult..