SUA vor solicita test Covid pentru persoanele care vin din China

[ad_1]

Statele Unite vor solicita un test Covid negativ din 5 ianuarie pentru toate persoanele care vin cu avionul din China, măsură luată din cauza numărului crescut de cazuri în această ţară şi a lipsei de informaţii comunicate de Beijing, a anunţat miercuri un oficial american, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Astfel, din 5 ianuarie, „toate persoanele care călătoresc cu avionul de la vârsta de 2 ani şi peste şi care vin din China vor fi obligate să facă un test cu cel mult două zile înainte de plecare”, indiferent de cetăţenie sau statutul de vaccinare, a precizat sursa citată.

Statele Unite „urmăresc datele ştiinţifice şi recomandările experţilor în sănătate publică, se consultă cu partenerii lor şi au în vedere să ia măsuri similare (…) pentru a proteja poporul american”, au declarat oficiali americani, sub protecţia anonimatului.

China va renunța și la ultimele restricții față de turiști și va elimina obligativitatea carantinei pentru cei ce intră în țară, începând din 8 ianuarie. China marchează, astfel, o nouă schimbare majoră în direcția eliminării strategiei „zero Covid”. După trei ani de granițe închise, noua măsură redeschide, practic, țara pentru turiști și pentru cei cu viză de muncă sau studiu.

Decizia vine, însă, într-o perioadă în care China se confruntă cu una dintre cele mai grele valuri de COVID-19, în condițiile în care a ridicat brusc restricțiile interne, iar situația epidemică se degradează pe zi ce trece. Conform informațiilor interne, spitalele sunt copleșite de valul de infectări, iar oamenii în vârstă mor în numere mari în spitale. Bilanțul real al deceselor și infectărilor este necunoscut, în prezent, în condițiile în care autoritățile dictaturii de la Beijing refuză să mai facă publice date.

Editor : M.L.

[ad_2]

Citește mai mult..