Fenomen șocant: pacienţii COVID în stare gravă refuză oxigenul, după psihoza creată de Flavia Groșan

[ad_1]

Medicii din România trag un semnal de alarmă: tot mai mulți pacienți aflați în stare gravă refuză oxigenul și medicamentele anti-COVID. Situaţia generată de „fenomenul Groşan” este una „tristă”, după cum descrie situația un medic de la ATI, pentru că „oameni în stare gravă fără cunoştinţe medicale sunt învăţaţi să refuze ajutorul medical, fiind convinşi că acesta le face rău”.


In articol:


Declaraţiile publice ale doctoriţei Flavia Groşan generează probleme pentru personalul medical din spitalele din România unde există situaţii în care pacienţii în stare gravă au refuzat oxigenoterapia, după ce medicul orădean a spus că ar provoca edeme cerebrale.

„Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă încât ulterior a ajuns la ATI, întubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală, deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen”, a declarat şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, pentru ebihoreanul.ro.

Citeste si: Vlad Voiculescu, despre carantinarea Bucureştiului: Nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată

Potrivit medicului, pacientul a fost lăsat să îşi dea seama singur că nu
putea respira fără oxigen. „Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis „Ok, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit”. După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen”, a povestit şeful UPU-SMURD Bihor. 

Medicul de la SMURD Bihor: Este o a adevărată psihoză

Dr Hadrian Borcea a mai afirmat că şi în urmă cu două săptămâni, după ce medicii din Spitalul Judeţean Sibiu au fost acuzaţi că ţin legaţi pacienţii nemotivat şi aceştia mor contenţionaţi, au existat şi la

UPU-SMURD Bihor asemenea reacţii: „Am avut pacienţi care au refuzat şi simpla aplicare a unui leucoplast pe branulă, spunând că se simt legaţi”.

Medicul Flavia Grosan, asteptata cu flori de oradeni la sedinta de la Colegiul Medicilor[Sursa foto: Facebook / bwm.ro]

„Este o psihoză pe care nu mi-o imaginam, dar care face extrem de mult rău, în primul rând pacienţilor, pentru că ei suferă, nu cei care le transmit să refuze asistenţa medicală sau, mai rău, să considere că aceasta le este vătămătoare”, a mai spus dr.

Borcea.

Citeste si: VIDEO- Specialiștii ne vorbesc despre spirulina vie, alimentul minune

Număr record de decese și pacienți la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 6.149 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 174 de decese, mumăr record în acest an.

La ATI sunt internaţi 1.367

de pacienţi, numărul lor fiind în creştere și nemaifiind atins până acum de la debutul pandemiei. În Bucureşti, rata infectărilor a ajuns la 6.22, cu o rată de peste 8 la mie în sectorul 1.

[ad_2]

Citește mai mult..