Provincia Zhejiang raportează un milion de cazuri de Covid și se așteaptă la dublarea numărului până la sfârșitul anului



Provincia Zhejiang din China, un mare centru industrial din apropiere de Shanghai, a înregistrat în jur de un milion de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar autoritățile locale se așteaptă ca acest număr să se dubleze în zilele care urmează, relatează Reuters.

Până acum, autoritățile chineze au refuzat să raporteze cu acuratețe datele noi privind epidemia de Covid și continuă să susțină o cifră de zero decese, în ciuda faptului că situația la nivel național este dezastruoasă, iar numărul infectărilor este, cel mai probabil uriaș.

Cu o zi în urmă, documente interne ale autorităților sanitare din China, scurse în presă, arătau că în țară s-au înregistrat în jur de 250 de milioane de cazuri în luna decembrie, aproape 18% din populația totală a Chinei.

Ca răspuns, Comisia Națională de Sănătate a anunțat că nu va mai raporta infectări asimptomatice și nici nu va mai face raportări zilnice. Epidemia din China s-a agravat dramatic în ultimele zile după ce autoritățile au ridicat brusc majoritatea restricțiilor, unele dintre acestea extrem de dure.

Zhejiang este printre puținele locuri din China care a mai raportat cazuri, estimările incluzând și cazurile asimptomatice.

„Vârful infectărilor se estimează va ajunge mai devreme în Zhejiang, cu un număr crescut până la 2 milioane în perioada Anului Nou”, au transmis autoritățile locale.

Zhejiang, provincie de 65,4 milioane locuitori, a anunțat că printre cele 13.583 cazuri tratate, până acum, în spitale, un singur pacient avea simtptome severe cauzate de Covid, în timp ce alte 242 de cazuri severe sufereau de boli pre-existente.

China a schimbat felul în care raportează decesele și cazurile de Covid, tocmai pentru a face cifrele să pară mai mici. Astfel, sunt numărate doar decesele provocate de pneumonie și stop respirator, fără a mai include și decesele provocate de bolile pre-existente ale pacienților, agravate de Covid. Pacienții respectivi ar fi trăit dacă nu s-ar fi infectat, însă.

Editor : Adrian Dumitru



Citește mai mult..