India anunță descoperirea unei noi tulpini a coronavirusului, cu două mutații

[ad_1]

Ministerul Sănătății din India a anunțat miercuri descoperirea unei variante cu „dublă mutație” a noului coronavirus. Vestea vine în contextul în care țara înregistrează cele mai mari valori zilnice de infectări și decese din cauza COVID de la începutul anului, scrie Reuters.

Analiza genomului de la mai multe probe provenite din statul indian Maharashtra a evidențiat mutații ale virusului diferite de variantele cunoscute până acum, așa-numitele „variants of concern” (VOC), a precizat Ministerul indian al Sănătății.

Maharashtra este unul dintre cele mai grav afectate state, dar ministerul spune că deocamdată nu este clar dacă noua variantă descoperită provoacă o creștere a numărului de cazuri aici sau în alte state.

Deși atât celelalte tulpini noi, cât și varianta proaspăt descoperită au fost identificate în India, Ministerul Sănătății susține că acestea „nu au fost detectate într-un număr suficient de mare pentru a stabili o relație directă sau pentru a explica creșterea rapidă a numărului de cazuri în unele state”.

India a raportat până acum cazuri de infectări cu tulpina britanică, dar și cu cea din Brazilia și Africa de Sud.  

Miercuri, India a raportat 47.262 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr din luna noiembrie încoace. Doar SUA și Brazilia raportează valori mai mari.

De asemenea, au fost înregistrate 275 de decese în ultima zi, cele mai multe din acest an, ridicând totalul morților la 160.441, potrivit datelor guvernului.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..