Coreea de Nord sfidează din nou. A lansat două rachete balistice în Marea Japoniei
[ad_1]
Coreea de Nord sfidează din nou comunitatea internațională. Regimul de la Phenian a lansat două rachete balistice în Marea Japoniei, după cum au transmis premierul japonez și oficialii din Coreea de Sud.
In articol:
Coreea de Nord a lansat joi două rachete balistice, în largul mării, lângă Japonia, alimentând tensiunea înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo și crescând presiunea asupra administrației Biden în timp ce își finalizează politica cu privire la statul condus
de Kim Jong-un.
Lansările de rachete evidențiază amenințarea pe care o reprezintă Coreea de Nord, prin programul armelor de distrugere în masă, pentru vecinii săi și pentru comunitatea internațională, a declarat Comandamentul Indo-Pacific al armatei Statelor Unite într-un comunicat prezentat de Reuters.
Citeste si: Sora temutului Kim Jong Un, atac fără precedent
Japonia și Coreea de Sud, primele reacții după lansarea rachetelor
Japonia a depus un protest oficial prin intermediul ambasadei sale din China și a declarat că testul amenință pacea și siguranța în regiune, în timp ce Consiliul Național de Securitate al Coreei de Sud și-a exprimat profunda îngrijorare.
Paza de coastă a Japoniei a declarat că prima rachetă a fost detectată la scurt timp după ora 7 dimineața și a zburat aproximativ 420 km, urmată la 20 de minute mai târziu de a doua rachetă care a zburat aproximativ 430 km.
Potrivit sursei citate, ambele rachete erau arme cu rază scurtă de acțiune. Coreea de Nord a lansat anterior și rachete cu rază lungă de acțiune, care ar putea să transporte focoase nucleare și să ajungă oriunde în Statele Unite.
Citeste si: OMS a acordat omologarea de urgenţă vaccinului anti-COVID AstraZeneca
Manevre militare ale SUA lângă Coreea de Nord
Statele Unite şi Coreea de Sud au demarat la începutul lunii martie manevre militare comune, iar Rodong Sinmun, citat de agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, a raportat o declaraţie făcută de Kim Yo Jong în care oferea” un sfat noii administraţii americane care încearcă să răspândească un miros de praf de puşcă peste ţara noastră„.
Politica externă atipică a lui Donald Trump a dat naştere la schimburi de insulte şi ameninţări de război cu Kim Jong Un, urmată de o extraordinară lună de miere diplomatică marcată de summituri
între cei doi lideri.
Aceste relaţii nu au condus în cele din urmă la progrese spre o denuclearizare a Coreei de Nord, supusă mai multor sancţiuni internaţionale din cauza programului său nuclear
Citeste si: OMS recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca. Experţii vor analiza siguranţa serului
Coreea de Nord condamnă prezența americană în Coreea de Sud
Negocierile a fost realizate prin intermediul preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in, dar relaţiile dintre Seul şi Phenian s-au deteriorat brusc după eşecul summitului Kim-Trump de la Hanoi, în
februarie 2019.
Circa 28.500 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud pentru a o proteja de un posibil atac, iar Seulul şi Washingtonul, unite printr-o o alianţă militară, au început săptămâna trecută exerciţii militare simulate pe calculator.
Coreea de Nord condamnă o astfel de pregătire, pe care o descrie ca pregătire pentru o invazie.” Guvernul sud-coreean a ales încă o dată+ Marşul Războiului+,+ Marşul Crizei„, a spus Kim Yo Jong în declaraţia sa.
[ad_2]
Citește mai mult..