Femeile rămân cu sechele mai mari după infectarea cu Covid-19. Cele trei efecte prelungite constatate

[ad_1]

Conform unor studii de specialitate din Marea Britanie, femeile cu vârste cuprinse între 40-50 de ani, care sunt confirmate cu noul tip de coronavirus, sunt mai predispuse la simptome prelungite. Printre aceste simptome sunt oboseala, respiraţia dificilă şi depresia.

Medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Sorin Rugină, a vorbit la Digi24 despre aceste efecte, care trebuie încadrate într-un tablou general al analizei simptomelor la toți pacienții care au fost externați din spitale și care figurează ca vindecați.

„La modul general e acceptat că infecția, dacă se vindecă sau ne debarasăm de virus, cam în patru săptămâni, lasă în urmă o serie de simptome.

Tot ce e peste 12 săptămâni e conceput în sindromul post-Covid, care are o serie de manifestări restante, unele cu caracter sechelar, adică rămân pe perioade lungi și nu retrocedează, sunt cauzate de faptul că virusul, în faza acută, determină un sindrom inflamator.

Studiul încadrează femeile de 40 – 50 de ani cu forme severe ca având un pericol mai mare de a rămâne cu tulburări respiratorii, depresie. Simptomele trebuie cunoscute pentru ca pacientul trebuie urmărit în timp, ca să se poată interveni medical în scopul diminuării inflamației.

Cortegiul de simptome afectează toate aparatele și organele, ne interesează în principal cele pulmonare. Sunt și simptome cardiovasculare, neuropshiatrice, cardiace”, a explicat medicul.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că este important ca recuperarea după orice boală, dar mai ales după infectarea cu Covid-19,  să fie un proces activ, în care să fie implicați medicii de familie, dar și specialiștii, în funcție de simptomele care apar.

Citește și:

Ce este sindromul „Long COVID”. Cercetătorii au descoperit o nouă manifestare a bolii

Potrivit lui Mahler, simptomele post-Covid apar la toate categoriile de vârstă, chiar și la tineri.

Persoanele cu comorbidități care au fost internate resimt nevoia de controale  mai frecvente, a spus Mahler.

Potrivit medicului, un fenomen nou medical constatat în rândul pacienților este starea de anxietate legată de posibilitatea unei recuperări dificile.

Citește și:

Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la doi ani. Beatrice Mahler, despre cei trei factori care cresc rezistenţa organismului

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..