Prefectul Capitalei: „Măsurile vor fi aplicabile începând de vineri seara”

[ad_1]

Prefectul Capitalei a declarat că noi măsuri vor intra în vigoare în Capitală, de vineri seara. Alin Stoica a afirmat că de îndată ce va fi publicată hotărârea de Guvern privind noile măsuri pentru limitarea răspândirii pandemiei vor fi anunțate public.


In articol:


Bucureștenii vor fi nevoiți să respecte noi măsuri împotriva răspândirii virusului Covid-19. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni vineri dimineaţă, în jurul orelor 8-9 dimineața, pentru a adopta noile măsuri decise. Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunțat că măsurile vor intra în vigoare vineri seara.

De asemenea, el a avertizat locuitorii Capitalei să nu iasă din București la sfârșit de săptămână.

Citeste si: Capitala, în pericol de carantinare. Rata de incidență a ajuns la 6,22 la mie. Ce noi măsuri se anunță la Prefectura București

„Imediat după ce va fi publicată hotărârea de Guvern vom convoca imediat CMBSU şi restricţiile se vor aplica imediat. Mâine dimineaţă va fi convocat la prima oră, la 8.00
– 9.00. Nu pot să vă spun oficial care vor fi. Ştim că există în plan modificarea programului agenţilor economici, modificarea intervalului de circulaţie. Restricţiile vor intra în vigoare mâine seara şi începând cu seara de vineri vor fi aplicabile măsurile. Pentru şcoli nu avem, există deja un ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii care spune ce se întâmplă. Cu privire la mall-uri vom lua măsuri ca să evităm aglomeraţia.
Concret, sunt deja măsuri prevăzute prin ordine succesive ale Ministerelor Sănătăţii şi Economiei cu privire la calcularea capacităţii de 7 metri pătraţi pentru o persoană în spaţiile acestea”,
a afirmat joi Alin Stoica.

Citeste si: Restricții dure pe masa Guvernului. Lockdown de weekend și mall-uri cu mai puțini clienți. Florin Cîțu: „Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă”

Prefectul Capitalei a anunțat publicul călător că va fi informat în mijloacele de transport despre purtarea măştii.

Totodată luxul de călători va fi monitorizat în timp real. „În mijloacele de transport în comun vom lua măsuri să fie informat public călător cu privire la purtarea măştii. STB a făcut eforturi pentru monitorizarea în timp real a fluxului de călătorii şi să se intre pe uşa din faţă. Vom urmări circuitele STB, Metrorex şi mall-urile, astfel încât să evităm aglomerarea”, a mai explicat Stoica.

Se va mai putea ieși din București sau nu

Prefectul Alin Stoica a vorbit și despre carantinarea orașului București. Oficialul a anunțat: „Dacă măsurile Guvernul vor fi acestea de a restricţiona ieşirea din Bucureşti atunci da (nu se va putea ieşi din week-end din Capitală – n.r.). Dacă se confirmă cele pe care le-am văzut în mass-media, în week-end ar fi bine să stăm în Bucureşti”.

Prefectul Capitalei în tramvai.[Sursa foto: Facebook]

Una dintre noile măsuri ce vor fi adoptate în Capitală este închiderea sălilor de fitness. „Nu ştiu. Am văzut şi eu. Agenţii economici în general vor avea programul redus. Sălile de fitness am văzut şi eu pe surse că e posibil să aibă activitatea suspendată pe perioada asta, dar vom aştepta confirmarea”, a zis Alin Stoica.

Citeste si: Cum speră să evite carantinarea Capitalei primarul general Nicuşor Dan

Potrivit Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, mai multe măsuri de limitare a pandemiei sunt discutate și urmează a fi adoptate curând. În documentul oficial s-a discutat și despre închiderea sălilor de sport şi fitness. Măsura intră în vigoare în localităţile unde incidenţa este de peste 4 la mie și va înceta atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie.

Citeste si: Anunț de ultim moment pentru toți românii! Noi restricții la nivel național. Magazinele se închid la ora 18:00

[ad_2]

Citește mai mult..