Raed Arafat, anunț pentru toți românii: „Dacă avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat”


Raed Arafat a transmis un mesaj pentru toți românii. Ce le-a transmis secretarul de stat din MAI în legătură cu infecția generată de virusul Sars-Cov-2.


In articol:


Arafat trage un semnal de alarmă asupra României. Medicul a menționat că sunt situaţii în care oamenii se testează singuri acasă şi fie au teste pozitive, dar nu merg la medic, fie le ies testele negative, deşi sunt infectaţi. În acest context, medicul face apel la pacienţi să se adreseze doctorilor dacă prezintă simptome specifice infecţiei.

„Ce ne spun colegii noştri şi observăm pe teren este că multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital. Comparativ, situaţia de acum cu situaţia de acum câteva luni este că mai multe persoane se testează, ştiu că sunt pozitivi, rămân acasă. Astăzi ni s-a atras atenţia că sunt unii care poate se testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negative, cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii şi ajung la spital tardiv, unde în final se dovedeşte că sunt pozitivi.
Deci acest lucru trebuie populaţia să fie foarte atentă la el. Revenind la aspectele care sunt foarte importate, şi anume să nu asculte recomandări, să nu asculte afirmaţii care nu sunt bazate ştiinţific şi care nu vin din partea unor autorităţi abilitate şi din partea unor medici care se ocupă direct de aceste cazuri şi care sunt împreună cu părerile lor care vin pe bază ştiinţifică”,
a declarat Raed Arafat, în această seară.

Citeste si: Arafat, despre Paște în 2021: Măsurile vor fi adaptate dacă se agravează situația

Ce le transmite Arafat românilor

Raed Arafat a transmis miercuri seară, că mai multe cadre medicale din Oradea au anunțat că unii pacienţi refuză tratamentul cu oxigen. Așadar, Arafat a făcut apel la toţi care au acasă pulsoximetre să se adreseze medicilor atunci când constată că saturaţia de oxigen începe să scadă.

Citeste si: Arafat: „Împreună am putea totuşi să păstrăm situaţia mai controlabilă, însă încercăm să găsim soluţii cum să eludăm…”

Raed Arafat – despre pandemia Sars-Cov-2.[Sursa foto: google]

„Aceste situaţii pun viaţa oamenilor în pericol. Dacă simţim că ceva nu e în ordine, avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat. Cei care măsoară oxigenarea şi au pulsoximetre, în momentul în care văd că pulsoximetria scade şi ajunge la 93, 92, să se consulte cu medicul, să nu stea acasă până ajunge la 80, să nu stea acasă
până ajunge la 70, pentru că atunci ajung prea târziu la spital şi ajung imediat într-o stare gravă care necesită internare direct în terapie intensivă sau pe secţiile care au oxigen ca să fie trataţi acolo şi pierd o fereastră importantă unde pot să primească tratamente şi medicamente la momentul potrivit”,
a adăugat medicul.

Citeste si: Raed Arafat, de acord cu o carantină prelungită peste noapte! Se pregătesc noi restricții

Secretarul de stat în MAI a subliniat importanţa respectării regulilor de protecţie sanitară: „România a mers foarte bine cu campania de vaccinare, dar asta nu înseamnă că am ajuns la mal, că totul e foarte bine şi că situaţia e rezolvată.(…) În acest moment avem două fronturi: frontul vaccinării şi frontul protecţiei împotriva răspândirii virusului, acestea trebuie abordate foarte serios”.

 



Citește mai mult..