România U21 a încheiat la egalitate cu Olanda U21, scor 1-1, în primul meci de la Campionatul European de Tineret

[ad_1]

Echipa națională de tineret a României a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu selecţionata similară a Țărilor de Jos, în meciul de debut la Campionatul European de Tineret, în cadrul grupei A. Adversarii României au dominat teritorial, dar tricolorii au avut cele mai mari șanse de a marca.

România a început bine, având o primă ocazie în minutul 5, când Moruțan a șutat de la distanță pe lângă poartă. „Portocala mecanică” a deschis scorul în minutul 16, în urma unei lovituri de colț, Schuurs reluând mingea în poartă cu o lovitură de cap, de lângă Ciobotariu.

România a egalat în minutul 20, prin Andrei Ciobanu, care a transformat excelent o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, direct în vinclul porții adverse.

Reprezentativa Țărilor de Jos a dominat teritorial prima repriză, a avut mai multe faze de poartă, însă tricolorii au jucat cu atitudine, au alergat foarte mult, încercând permanent un presing avansat, scrie Mediafax.

În repriza secundă, elevii lui Adrian Mutu au avut inițiativă, au fost mai pozitivi în joc și au reușit să echilibreze balanța posesiei. Pașcanu a fost primul care a dat emoții adversarilor, lovitura sa de cap fiind respinsă cu un reflex de ultim moment de portarul Scherpen.

Cea mai mare ocazie, care putea aduce toate cele 3 puncte pentru România, a venit din piciorul aceluiași Andrei Ciobanu, al cărui șut a fost respins de sub bară de portarul olandez.

Echipa României U21 a evoluat în următoarea componență:

Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan – Ganea, Măţan. Selecţioner: Adrian Mutu.

În Grupa A, în celălalt meci jucat pe MOL Arena Sosto, din Székesfehérvár, Germania a învins Ungaria cu 3-0.

Sâmbătă, România va întâlni Ungaria, pe același stadion, la Budapesta, în timp ce Germania se va confrunta cu Ţările de Jos, la Székesfehérvár.

În ultima etapă, pe 30 martie, se vor juca partidele Germania – România și Ungaria – Țările de Jos.

Editor : A.A.

[ad_2]

Citește mai mult..