Sper să nu ajungem să avem doze nefolosite

[ad_1]

Premierul Florin Cîțu a făcut vineri seară un apel către români să se înscrie pe listele de așteptare pentru vaccinare, în condițiile în care în prima săptămână din luna aprilie vor putea fi vaccinate 100.000 de persoane pe zi, iar pe lista de așteptare sunt înscrise doar 771.663.

„M-am uitat pe platforma de vaccinare numărul de persoane pe lista de așteptare este de doar 771.663. Spun doar pentru că așa cum arată lucrurile și vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane în prima săptămână din aprilie, pe zi. Această listă de vaccinare va fi epuizată foarte rapid. De aceea spun că este foarte important să menținem clar mesajul pentru vaccinare, pentru că sper să nu ajungem să avem doze suplimentare”, a spus Florin Cîțu.

În total, până la finalul lunii septembrie, România ar trebui să aibă 25,7 milioane de doze, cu cinci milioane mai mult față de estimarea inițială.

„Lucrurile se pot modifica, dar, până acum, să ştiţi că, atunci când tragem linie, s-a modificat în bine, pentru că ne aşteptăm la finalul lui martie să avem 2,4 milioane de doze şi avem 2,6 în acest moment. În aprilie vom primi 4,5 milioane doze, în mai 4,970, aproape 5 milioane de doze, în iunie 6,8 milioane, în iulie 7,4, în august 8,1 şi în septembrie 8,4”, a menționat premierul.

„Trebuie ca toată lumea să înțeleagă că dacă vrem să ieșim mai repede din această perioadă trebuie să ne vaccinăm. Dacă ne uitam la lista de așteptare, este clar că vom rămâne cu ceva doze”, a subliniat Florin Cîțu.

Şeful Executivului a anunţat, totodată, că livrările de doze de vaccin anti-COVID către Republica Moldova vor continua.

„Vom trimite în acest weekend încă 50.400 de doze de vaccin către Republica Moldova. Ştiţi foarte bine, avem angajament de a trimite 200.000 de doze, trimitem încă 50.400 în acest weekend, deci lucrurile merg mai departe”, a adăugat Cîțu.

 

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..