Raed Arafat: „După ora 20.00 trebuie să ai declaraţia pe propria răspundere să spună unde te duci”

[ad_1]

Medicul Raed Arafat a făcut noi declarații. Ce îi așteaptă pe români începând de mâine, din cauza incidenței ridicate de cazuri Sars-Cov-2. Autoritățile au luat noi măsuri mai aspre în România.


In articol:


Autoritățile din România au luat noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului COVID-19. Șeful DSU Raed Arafat a anunțat că acolo unde incidenţa este peste 4 la mie- în timpul week-endului vineri, sâmbătă, duminică- circulaţia este permisă doar până la 20.00.

Citeste si: Prefectul Capitalei: „Măsurile vor fi aplicabile începând de vineri seara”

„Dacă incidenţa trece de 7,5, circulaţia va fi până la ora 20.00 toată săptămâna.”, a adăugat medicul. Conform oficialilor toate magazinele se vor închide la ora 18:00. „Să nu vă aşteptaţi că vom avea un poliţist în fiecare magazin şi cineva de la DSP, dar asta nu înseamnă că nu va apărea cineva care să verifice dacă sunt respectate regulile!”, a declarat Arafat.

Arafat a transmis unde va fi circulația oprită vineri, sâmbătă, duminică din cauza creșterii cazurilor Sars-Cov-2

Raed Arafat a anunțat că în zonele în care incidența Sars-Cov-2 este peste 4 la mie, în ultimele 14 zile, se vor lua noi măsuri.

Medicul a vorbit și despre restricțiile aplicate în noaptea Învierii. „A rămas ora 2.00 pentru această perioadă. Normal că se mai poate discuta, dar nu se pune nicio discuţie de a limita participarea la Paşte.
Ora 2, 3, 1.30 asta se mai poate discuta când se scrie hotărârea de Guvern, dar nu se spune că lumea nu poate merge la slujbă în noaptea de Înviere”.

Citeste si: Haos în Capitală. Unul dintre sectoare trece la restricții dure, fără acordul prefecturii

Șeful DSU i-a avertizat pe români și în privința mersului la cumpărături. Noile măsuri se aplică imediat ce vor fi publicate în Monitorul Oficial.

„Am menţionat că o să fie un ordin al Ministerului Economiei care va stabili numărul de persoane într-un magazin. Când ai ajuns că la ora 18.00 se închide magazinul, înseamnă că e faza în care toţi agenţii economici trebuie să se gândească la telemuncă. Asta nu înseamnă că noi muncim normal până la 18.00 şi apoi toată lumea e la magazin. Trebuie o adaptare la locul de muncă pentru ca să reducem contactul şi acolo.
Atunci poţi desemna ziua – mâine sau poimâine şi ora la care te duci, pe lângă achiziţiile online la domiciliu. Sunt ţări de luni de zile, de exemplu limitarea e de la 18.00, nu de la 20.00 şi în majoritatea localităţilor va fi doar în week-end”,
a zis șeful DSU.

Citeste si: Carantină zonală, prelungită cu 14 zile pentru o comună din Ilfov

Arafat a vorbit despre noile măsuri.[Sursa foto: Facebook]

Declaraţia pe proprie răspundere este necesară numai după ora 20.00.

Intervalul18.00 până la 20.00 e lăsat timpul ca lumea să se întoarcă acasă de la magazine.

Citeste si: BREAKING NEWS! Au fost anunțate noi restricții în România! Ce a decis Guvernul

”După ora 20.00 trebuie să ai declaraţia pe propria răspundere să spună unde te duci, în rest se aplică celelalte măsuri care sunt valabile. Şi delivery la domiciliu nu a fost interzis, continua. Tot ce a fost până acum continuă. Acestea sunt doar măsuri suplimentare pe incidenţele pe care le-am prezentat”, a subliniat Raed Arafat.

Citeste si: Cum se va desfășura Slujba în noaptea pe Paști! Ce măsuri trebuie să respecte românii. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Patriarhul României

[ad_2]

Citește mai mult..